Kunst Cultuur Fotografie

Affordable Art Fair Amsterdam: 17de editie – 1 tot en met 5 november 2023

De 17de editie van de Affordable Art Fair is terug in de Amsterdamse Kromhouthal, van woensdag 1 tot en met zondag 5 november 2023. Deze dynamische beurs verwelkomt jaarlijks zo'n 12.000 bezoekers.

Meer dan 70 Nederlandse en internationale galeries tonen werk van opkomende en gevestigde kunstenaars. Bepalend voor de selectie zijn factoren als originaliteit, creatieve identiteit, artistieke intentie en technische kwaliteit. Onder het motto ‘ontdek de vreugde van kunst verzamelen’ presenteert de Affordable Art Fair duizenden hedendaagse werken van opmerkelijke kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Het aanbod varieert van schilderijen, prenten en foto’s tot beelden en installaties.

Betaalbate kunst voor iedereen

De Affordable Art Fair – opgericht in 1999 door Will Ramsay – wil de aanschaf van kunst voor iedereen toegankelijk maken. Inmiddels is het een van de grootste kunstondernemingen ter wereld; wereldwijd vinden jaarlijks in 12 steden zo’n 14 beurzen plaats, met toenemend succes. Zo werd vorig jaar de 16de editie van de Amsterdamse Affordable Art Fair door meer dan 13.000 kunstliefhebbers bezocht; 75 galeries verkochten er meer dan 1.700 kunstwerken voor een totaalbedrag van €2.85 miljoen.

Voor de komende editie, begin november, zijn de verwachtingen hoog gespannen. Er ligt een gevarieerd programma klaar:

Installatie van Alejandro Propato
De Argentijnse architect en beeldhouwer Alejandro Propato laat zich inspireren door de natuur. Hij ontwerpt monumentale installaties die een relatie met hun omgeving aangaan. Behalve in Nederland is zijn werk onder meer ook in Australië, Denemarken, Ierland, België en Argentinië te zien geweest. In november presenteert Propato in Amsterdam zijn Fuchsia Deployment, een enorme, aan de zoldering hangende installatie waarvoor 4.500 meter touw is gebruikt.

Spotlight op Spanje
Voor het eerst dit jaar introduceert de beurs een sectie ‘Spotlight’. In deze sectie wordt elk jaar een land, techniek, stijl of thema belicht. De komende editie zet de spotlights op Spaanse galeries.

Switzerland Tourism en Malou Cohen
Op uitnodiging van Switzerland Tourism, organisatie ter bevordering van binnen- en buitenlands toerisme in Zwitserland, reisde de Nederlandse kunstenaar Malou Cohen in aanloop naar deze beurs naar Basel. Met de hier ‘gevonden voorwerpen’ creëerde zij nieuwe werken. Haar ‘gevonden voorwerpen’ komen van de straat; een gouden snoeppapiertje, plastic bloemen uit de vuilnis, of flarden van een gesprek.

Late Nights 
Late nights (avondopeningen) staan gepland voor donderdag 2 en vrijdag 3 november. De beurs is dan open tot 21.30 uur. Bij sommige galeries kunnen de bezoekers live paintings, performances of signeersessies bijwonen. Zo organiseert galerie Rademakers op beide avonden een live painting act van Anne Mei Poppe.

Family Preview, Kids’ Space, Wrapping Desk
De Affordable Art Fair biedt voorzieningen voor een aantrekkelijk en comfortabel beursbezoek.

  • Op zaterdag 4 november opent de beurs om 10 uur ’s ochtends, een uur eerder dan op zondag, voor een Family Preview. Gezinnen met kinderen en/of baby’s in kinderwagens kunnen zich dan in alle rust oriënteren.
  • Kinderen kunnen op zaterdag 4 en zondag 5 november terecht in een Kids’ Space, waar een creatieve workshop plaatsvindt.
  • Aankopen kunnen direct worden meegenomen. De beurs heeft een speciale Wrapping Desk waar bezoekers hun aanschaf veilig kunnen laten inpakken.

De Kromhouthal
Gedempt Hamerkanaal 231
Amsterdam

Woensdag 1 november   17.00 – 22.00 uur
Donderdag 2 november  12.00 – 21.30 uur
Vrijdag 3 november         12.00 – 21.30 uur
Zaterdag 4 november      10.00 – 19.00 uur 
Zondag 5 november        11.00 – 18.00 uur

Benieuwd naar meer?

Bekijk de website van Affordable Art Fair voor meer informatie.

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: