Fotografie Mode

Interview met een fotograaf: Landa Penders – Modische portretfotografie met een diepere boodschap

Haar liefde voor duurzaamheid is een terugkerend onderwerp in het werk van Landa, de fotograaf die vegan eet en bewust leeft.

Landa Penders is mode- en portretfotograaf. Het liefst werkt zij samen met duurzame modemerken en mensen die op bewuste en eerlijke wijze de wereld mooier willen maken.

Waar komt de passie om te fotograferen vandaan?

De eerste foto’s die ik maakte, maakte ik met mijn moeders analoge compactcamera van Olympus. Ik vond het spannend om te wachten op de foto’s van de parkiet of de vakantie en of ze goed gelukt waren. Ik gebruik deze camera nog steeds!
Toen het digitale tijdperk begon nam ik mijn camera mee naar feestjes en legde ik DJ’s en gasten vast. Ik speelde met de sluitertijd en ontdekte dat je met instellingen goed een eigen draai kan geven aan een fotografie stijl. Tegelijkertijd leerde ik mezelf met Photoshop te werken en experimenteerde ik erop los.
Toen ik eenmaal modellen voor mijn lens zette ging het vrij snel. Vooral het vastleggen van momenten die je van tevoren niet kunt voorspellen gaven me een boost aan creatieve energie en nog steeds zijn dat vaak mijn favoriete foto’s in een campagne of editorial.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratiebronnen?

Vroeger keek ik wat meer naar modebladen en gevestigde fotografen voor inspiratie. Nu kijk ik naar wat er speelt in mijn eigen omgeving, zoals body positivity en feministische bewegingen. Daar kan ik behalve inspiratie uithalen ook een statement mee maken of bewustwording mee creëren. Het hoeft niet allemaal zwaar te zijn, maar een diepere gelaagdheid wint het voor mij van een oppervlakkige.

Wanneer heb je voor het laatst gefotografeerd en wat staat er op die beelden?

Vorige week heb ik een portretsessie gedaan met Mélanie van Tienen van Atelier of Curiosity. Zij is een creatieveling die zich bezighoudt met slow fashion en borduurwerk op vintage en had foto’s nodig voor op haar nieuwe website en social media handles.
Het is goed om jezelf te laten zien, zo maak je sneller een connectie met je toekomstige klanten. We hebben het creatieve gebouw waar haar atelier zich bevindt als locatie gebruikt, dat past heel mooi bij Mélanie haar stijl.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Mijn zwangerschapsverlof is zojuist begonnen. Dit betekent dat ik binnen niet al te lange tijd begin aan een compleet nieuw hoofdstuk van mijn leven: Ik word mama. Ik ga me de eerste periode met ons kindje vooral focussen op ons gezinnetje.
Na mijn verlof in november zal ik fotoshoots zorgvuldiger moeten inplannen, maar ik heb er tegelijkertijd het volste vertrouwen in dat het zich allemaal gaat ontvouwen.
De toekomstplannen die ik heb als fotograaf blijven hetzelfde! Van prachtige campagnes en editorial fotoseries maken met en voor sustainable modemerken tot editorial portretten van creatieve game changers schieten. Als ik mijn talent kan inzetten om bij te dragen een aan mooiere wereld, dan voelt dit voor mij goed!

Benieuwd naar meer?

https://www.landapenders.com/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: