Fotografie

Interview met een fotograaf: Danique van Kesteren – De vrouw achter OAK & FIR

Romantische beelden met een edgy randje, maar vooral gewoonweg prachtige foto's die emotie oproepen. Dát is het werk van Danique.

Danique van Kesteren is fotograaf en werkt onder de naam OAK & FIR. In haar werk vertelt ze verhalen met niet geposeerde, rauwe en dromerige portretten. Ze fotografeert het liefst op 35mm film en probeert alles met een cinematografisch oog vast te leggen.

Danique verteld:
‘Van anderen heb ik wel eens gehoord dat ze een touch of rock ’n roll in mijn beeld terug zien, dat vind ik een mooie omschrijving.
Ik specialiseer me vooral in het vastleggen van de liefde en het maken van lifestyle reportages voor creatieven, magazines en merken.’

Waar komt de passie om te fotograferen vandaan?

Alles vastleggen doe ik al zo lang als ik me kan herinneren, misschien omdat nostalgie in mijn karakter zit. Ik probeer de mooiste en meest ingrijpende momenten te vangen zodat ik ze voor altijd kan bewaren. Meestal doe ik dit door middel van foto’s, maar ook vaak door dingen op te schrijven of te filmen. Het helpt me om gebeurtenissen te onthouden en te verwerken. Ik vind het heel tof hoe ik via mijn werk nu ook andere mensen kan helpen terug te kijken en vooruit te komen.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Voor mij komt inspiratie denk ik vooral door te leven, door te beleven. Door ‘Ja’ te zeggen tegen dingen zodat ik buiten de deur kom, door mijn eigen omgeving inspirerend te maken, diepzinnige gesprekken te houden met interessante mensen, te reizen wanneer ik ook maar een klein beetje geld en tijd over heb, kunst te bekijken, te mediteren, door oude films te kijken en boeken te lezen.
En ook door ervoor te zorgen dat ik al deze dingen af en toe alleen doe. Alleen zijn met je gedachten geeft ruimte voor inspiratie, de ruimte om goed om je heen te kijken. Te zien wat anders langs je heen zou gaan.

Wanneer heb je voor het laatst gefotografeerd en wat staat er op die beelden?

Ik ben net terug van een korte reis naar Marrakech waar ik een rolletje met herinneringen heb volgeschoten. Op het rolletje staan ook nog wat backstage beelden van één van de shows van mijn band Donna Blue. Geen shoot dus, maar wel heel waardevol beeld.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Een mooie en succesvolle, waarin ‘succes’ voor mij betekent dat ik genoeg geld verdien zonder iedere dag keihard te hoeven werken. Dat ik vooral tijd heb om te genieten van mijn leven, van muziek en van foto’s maken. Dat ik tijd heb om uitgebreid te koken en heel veel boeken te lezen. En ondertussen mijn spaarrekening blijven vullen.
Ik fotografeer dan mooie grote campagnes voor merken die specifiek met mij willen werken vanwege mijn stijl.
Ik schiet misschien wel behind the scenes portretten bij een film of serie (dit lijkt me zo tof), of ga met een grote artiest mee op tour.
Ik reis de wereld over, met mijn fotografie en mijn muziek, waar ik allemaal inspirerende mensen tegenkom.
Ik kan op meerdere plekken leven, als ik inspiratie nodig heb, switch ik gewoon van omgeving. Ik kan werken zodra ik inspiratie heb en rust nemen zodra dat nodig is.
That’s the dream!

Benieuwd naar meer?

https://www.oakandfir.com/
&
https://www.instagram.com/oakandfir/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: