Literatuur

Interview met een dichter: Lot Bouwes – Gepubliceerd auteur en woordkunstenares

Inspiratie halen uit alle kanten van het leven, dus ook de zware tijden en diepere gedachten. Dat is zo verkeerd nog niet.

Lot woont in Rotterdam en schrijft gedichten. Ze heeft twee boeken gepubliceerd, maar momenteel schrijft ze voornamelijk persoonlijke gedichten op maat voor bruiloften, uitvaarten en andere gelegenheden.

Waar komt de passie om te schrijven vandaan?

Op school kreeg ik ooit poëzie les over bekende dichters. De klas kreeg meerdere keren de opdracht om zelf gedichten te schrijven en deze voor te dragen. Ik vond dat heel leuk. Mijn eerste echte voordracht was op mijn 16e in het bibliotheek theater. Daarna kwam ik in aanraking met Rotterdamse Dichters. Het voordragen van gedichten vind ik daardoor ook heel leuk om te doen.

Waar haal jij inspiratie uit?

Mijn jeugd, mijn binnenwereld, eenzaamheid, depressie, natuur vs. de stad en andere mensen. Ik vind het bijvoorbeeld heel interessant dat mensen vaak van alles over anderen denken maar je nooit kunt weten wát precies. Ik schrijf vaak over de onzekerheid die daarbij komt kijken.

Wanneer heb je voor het laatst een gedicht geschreven en waar ging het over?

Vanochtend heb ik een gedicht op maat geschreven voor een meisje dat gaat trouwen. Het ging over vogels die uitvliegen maar altijd weer terug keren naar het nest.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Het liefste schrijf ik fulltime maar voorlopig moet ik er nog bij blijven werken. Gelukkig kan ik mijn werk goed combineren met het schrijven.
Het lijkt mij heel mooi om in de toekomst meer voor uitvaarten te schrijven, om persoonlijke gedichten te maken voor en over mensen.
Daarnaast komt er vast nog wel een derde boek.

Benieuwd naar meer?

https://www.lotbo.nl/

XOXO – Kim Longwood

Portret fotografie door Satellite June.
Product fotografie door Hanke Arkenbout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: