Culinair

Café-Restaurant Mecca: Een chille oase in Rotterdam Noord

Rita en Sven - voorheen barista en bartender - zijn de trotse eigenaren van het onlangs geopende Mecca aan de Noordsingel in Rotterdam.

Het begon net iets meer dan tien jaar geleden. De liefde voor eten en horeca ging van start als bijbaantje en groeide uit tot een passie die Rita en Sven beiden niet meer kunnen loslaten. Het dynamische aspect, het bezig zijn met mensen, én vooral het echt kunnen genieten van goede smaken in zowel drankjes als met hart en ziel bereid eten is een goede drijfveer voor dit duo.

Wie willen jullie bereiken met jullie restaurant?

Iedereen!
Wat ons erg blij zou maken is als we over een tijdje zien dat iedereen bij ons langs komt. Dat de diversiteit die te voelen is in Rotterdam ook goed weerspiegelt bij ons binnen of op ons terras aan de Noordsingel. Een erg brede doelgroep dus, wat het ook een leuke uitdaging voor ons maakt om voor iedereen wat lekkers en speciaals te maken.
Onze nieuwe buren, maar ook de buurtgenoten die wandelen over de Zwart Janstraat of de Zwaanshals. Passie genoten uit de koffie en natuurwijn wereld, mede ondernemers, jongeren die met hun oma of opa komen ontbijten op de zondag morgen, of een stelletje op hun eerste date. Expats die even snel wat werk willen afmaken op hun laptop of een zakenafspraak hebben. Iedereen is welkom.

Wat is het lekkerste gerecht dat jullie ooit hebben gegeten?

Rita: ‘Een dessert dat Sven ooit voor mij maakte na een heerlijk avondmaal. Het recept komt uit een erg fijn kookboek: Near and Far. Het is een dessert van verse aardbeien, geroosterd karwij zaad, bruine suiker, amandeltjes en een heerlijk romig sausje eroverheen.’

Sven: ‘Een goede melanzane, eentje waar je de tijd voor hebt genomen, een paar uurtjes rustig op je gemakje aubergines frituren.’

Welke toekomst zien jullie voor Mecca?

Dat de liefde die achter Mecca zit voor het eten, voor de drankjes en vooral voor elkaar goed te zien en te voelen blijft. Dat elke bezoeker zich fijn en thuis voelt. En dat het woord verspreid. Een natuurlijke groei door de stad heen. En misschien op een dag wel meer dan dat.

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/meccarotterdam/

XOXO – Kim Longwood

Fotografie door Sophia van den Hoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: