Fotografie

Interview met een fotograaf: Lizet Sleutelberg – Onsterfelijkheid in beeldvorm

Pure beelden met emotie, zowel met een mode- als journalistische insteek, dát is wat je van Lizet mag verwachten.

De 28-jarige Lizet Sleutelberg gaat al een tijdje mee als fotograaf. Ze schiet voor (mode) merken, maakt vrij werk en legt ook journalistieke beelden vast. Naast haar werk als fotograaf is ze parttime sociotherapeut in de GGZ. Je zou kunnen zeggen dat haar hart ‘bij de mensen’ ligt.

Waar komt de passie om te fotograferen vandaan?

Vanaf jongs af aan ben ik al bezig met fotografie. Het is voor mij een klein wonder dat je momenten in de tijd kunt vastleggen om het later weer te zien. Op een manier is dat moment ‘onsterfelijk’ geworden in mijn ogen. Dat vind ik het bijzondere aan fotografie.
Daarnaast is mijn vader ook veel bezig geweest met fotografie en film. Vroeger legde hij enorm veel vast, waaronder zijn studententijd. Zo leuk om terug te zien in fotoboeken!

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Eigenlijk wisselt dat enorm. Ik heb periodes gehad dat ik inspiratie kreeg van het werk van modefotografen als Richard Avedon, Inez & Vinoodh en Helmut Newton. Ik vind op dit moment het modische werk van Annie Leibovitz fantastisch. Ze gebruikt prachtig licht.
Ook het werk van fotojournalist Steve McCurry vind ik prachtig, al wordt hij wel beschuldigd van het in scene zetten van bepaalde foto’s.

Wanneer heb je voor het laatst gefotografeerd en wat staat er op die beelden?

Om eerlijk te zijn zit ik al een paar maanden in een zogenoemde writer’s block en is mijn vrije werk naar de achtergrond verdwenen.
De laatste beelden die ik heb gefotografeerd waar ik erg trots op ben heb ik gemaakt in Nepal. Ik ben toen gevraagd door Wilde Ganzen in samenwerking met de NGO Vrouwen voor Vrouwen om hun werk vast te leggen. Ik heb daar ook erg veel vrij werk gemaakt wat ik al een aantal keer geëxposeerd heb. Een andere richting dus!

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Wat een moeilijke vraag! Ik vind het altijd lastig om in de toekomst te kijken. Ik zie mezelf vooral doen waar ik mij goed bij voel.
Foto’s maken waar mensen iets bij voelen, of wat een discussie teweeg brengt, dat zie ik ook wel zitten.

Benieuwd naar meer?

https://www.lizetsleutelberg.com/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: