Mode

Interview met een make-up artiest: Chloé Pessy – Waar Pinterest wel niet goed voor is

Ze zit bomvol inspiratie en heeft oneindige liefde voor het vak, want schoonheid vindt Chloé in de mensen om zich heen en met wie ze werkt.

Al van kleins af aan weet visagiste Chloé Pessy dat haar hart thuishoort in de wereld van make-up. Ze is nu 26 jaar en is 4 jaar geleden voor zichzelf begonnen als freelance make-up artiest.

Waar komt de passie voor visagie vandaan?

Als peuter vond ik Blistex te gek. Dat vind ik trouwens nog steeds lekker smaken. Toen ik vier jaar oud was, was ik erover uit dat ik visagiste wilde worden. Ik was altijd onder de indruk van de prachtige make-up producten die mijn moeder had en kon er nooit met mijn tengels vanaf blijven. Regelmatig moesten mijn knuffels of vriendinnetjes eraan geloven en mijn proefkonijnen zijn – in mijn ogen waren ze natuurlijk modellen!
De liefde werd nog meer aangewakkerd door mijn oudere nichten en uiteindelijk ook het internet en vanaf het moment dat ik zakgeld had ging het meeste op aan make-up.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Ik haal mijn inspiratie uit alles wat ik om mij heen zie, alles waar ik schoonheid in zie. Ook gaan mijn handen kriebelen wanneer ik mooie (nieuwe) beauty producten tegenkom en tijdens mijn sessies op Pinterest en Instagram waar ik borden en mappen vol beelden heb verzameld.
Maar de meeste inspiratie haal ik uit het gezicht wat ik voor mij heb. Als ik vrije hand heb in de make-up weet ik meestal niet van tevoren wat ik ga doen. Dan kijk ik echt op het moment zelf wat past bij de persoon en het gezicht. Ik zie dat als een creatief proces en vooral ook samenspel met degene die ik voor mij heb zitten.

Welke samenwerking was een droom die uitkwam?

Ik heb in de afgelopen jaren heel veel toffe dingen mogen doen. Dat is ook echt één van de dingen waar ik zo van geniet in mijn werk. Ik ontmoet zoveel leuke, bijzondere en creatieve mensen. Ik kom op plekken waar ik anders niet zou komen en ik leer altijd weer nieuwe dingen, zowel over mijn eigen vak als over heel veel uiteenlopende zaken.
Ik heb bijvoorbeeld mee mogen werken aan een documentaire over gender-fluid mensen en aan een aftermovie voor The Movement Hotel – een hotel in de Bijlmerbajes waar vluchtelingen de kneepjes van de Nederlandse gastvrijheid konden leren. En ook aan videoclips, festivals en heel veel leuke portfolio samenwerkingen (hieronder valt vrij werk).

Wat voor concept hoop je écht nog eens uit te kunnen werken?

Jeetje, heb je even?
Mijn hoofd loopt altijd over van alle dingen die ik nog zou willen doen. Vandaar het dolhof aan inspiratieborden op mijn Pinterest account.
Ik hoop vooral dat ik veel verschillende dingen kan blijven doen, want ik houd echt van afwisseling. En natuurlijk projecten waar mijn hartje sneller van gaat kloppen. Het maakt voor mij niet uit of dit komt door de toffe make-up die ik mag zetten, het mooie verhaal achter een project of de bijzondere mensen met wie ik mag samenwerken, zolang ik er maar iets bij voel.

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/chloepessymua/?hl=en

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: