Kunst

Interview met een kunstenaar: Jan-Jaap Poot – Lijnwerk en kleurvlakken als architectuur op canvas

Hij studeerde af aan de WDKA in 2011 en is sindsdien een stijgende lijn in de kunstwereld. Met flyer designs voor ondernemingen als Rotown en tekeningen en schilderijen in menig woonkamer is hij stiekem al een huishoudnaam.

Zijn kunstwerken hingen 2 maanden lang in Restaurant Kaapse Maria te Rotterdam, tussen de planten en de genietende gasten. Op 1 juni werd de expositie knallend geopend met DJ JJAQ achter de draaitafel. Het werk van kunstenaar Jan-Jaap Poot is zo memorabel dat wij niet anders konden dan hem uitnodigen voor een interview.

De 29-jarige Jan-Jaap werkt vanuit zijn huis in Rotterdam, wat soms meer een kunststudio dan een woonruimte is, door de hoeveelheid schilderijen en tekeningen die rondslingeren. Hij omschrijft zichzelf als beeldend kunstenaar met een koplopende focus op schilderen.

Ook runt hij samen met Hidde Jongsma het label Evil Children of this World. In samenwerking met lokale zeefdrukkers maken ze in limited oplages te verkrijgen kledingstukken met zelfbedachte graphics.

Kaapse Maria

Waar komt de passie om te creëren vandaan?

Vanaf jonge leeftijd was ik al veel aan het maken. Zo probeerde ik op de basisschool zo goed mogelijk de raamschilderingen van bijvoorbeeld Tom & Jerry na te tekenen. Mijn ouders hebben me hierin altijd gemotiveerd en namen me vaak mee naar verschillende tentoonstellingen en musea waardoor dit al gauw uitgroeide tot een passie voor kunst.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Jan Schoonhoven (de Nul beweging), De Stijl, Malevich en Rothko zijn een aantal van mijn iconen. Maar ik haal voornamelijk inspiratie uit stripboeken, science fiction verhalen of LP-hoezen.

Wanneer heb je voor het laatst iets gemaakt en wat was het?

Gisteren, nogal minimalistisch werk. Willekeurige zwarte lijnen op papier in een poging een kleine writers block te doorbreken.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Genietend van een glas Vino Tinto aan boord van mijn boot de ‘Seagull’ voor de kust van Barcelona.

Benieuwd naar meer?

https://janjaappoot.nl/
&
https://www.instagram.com/evilchildrenofthisworld/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: