Mode

Dutch Sustainable Fashion Week 2019 – Duurzame mode met oog op een betere toekomst

Elk jaar keert DSFW terug om te werken aan een bewustere omgang binnen de fashion industrie. Dit jaar speelt 'een kijkje in de toekomst van mode' een grote rol.

Sinds 2014 vindt ieder jaar in oktober de Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Tien dagen lang presenteert het Fashion evenement duurzame, innovatie, young & established designers en ready-to-wear fashion aan een groot publiek. Meer dan 900.000 consumenten, bedrijven, retailers, scholen en organisaties zijn getuigen van hoe we beter om kunnen gaan met mode en de productie ervan.

DSFW vertelt:
‘De duurzame ontwikkeling is voor een groot deel afhankelijk van de marktvraag. Retailers en fabrikanten spelen hier pas op in op het moment dat het verwacht wordt door hun klanten, en deze klanten hen erop gaan afrekenen. Met dit initiatief proberen we door een ‘push effect’ de markt in beweging te zetten naar duurzamere keuzes.

Tijdens deze tien dagen maken we de duurzame merken in de winkelstraten extra zichtbaar. Verspreid over verschillende gemeenten en locaties in Nederland en in samenwerking met diverse scholen, modezaken en instanties faciliteert de DSFW onder andere festiviteiten, catwalkshows, lezingen, winkelroutes, workshops, tentoonstellingen en debatten door heel het land. Maar ook een meet & greet waarin we nieuwe technische innovaties introduceren aan commerciële bedrijven.’

Weiyu Hung

DSFW onderscheidt zich van ander Fashion Weeks door de volledige concentratie op duurzaamheid en innovatie. Aandacht gaat uit naar veelal jonge, innovatieve koplopers die in samenwerking met zo’n 500 modezaken tijdens deze week uitgelicht worden.
Ook is het een initiatief zonder winstoogmerk. DSFW is volledig ontwikkeld vanuit het idee om duurzame mode binnen een afgebakende periode landelijk in de schijnwerpers te zetten.

Weiyu Hung

Na vijf edities zijn DSFW en het publiek klaar voor de volgende stap: Een meer toekomstgerichte blik.
Gedurende tien dagen wilt de DSFW duurzame fashion ontwikkelingen, innovaties en young designers een podium bieden naar het brede publiek. Daarnaast is talentontwikkeling stimuleren, informatie over duurzame mode verstrekken en belanghebbende partijen met elkaar verbinden ook erg belangrijk.

Tommy Driessen – Foto door Nanda Hagenaar

Een greep uit het programma:

 3 oktober 2019 openingsshow: FASHTAINABLE – Tommy Driessen x DSFW
Op de vooravond van de DSFW, donderdag 3 oktober, wordt de week geopend met de spraakmakende debuut collectie van stylist Tommy Driessen bestaande uit zo’n 40 looks. Driessen is al jaren werkzaam als stylist voor diverse bn’ers. Vorig jaar ontwikkelde Tommy zijn eerste eigen ontwerpen gemaakt van zijn jarenlang opgebouwde archief vol vintage materialen en spectaculaire stoffen.

Tommy Driessen – Foto door Bop Mulder
Tommy Driessen – Foto door Nanda Hagenaar
Tommy Driessen – Foto door Nanda Hagenaar
Tommy Driessen – Foto door Nanda Hagenaar

4 oktober 2019 Future Fashion Show: Weiyu Hung, Tim Dekkers, Sharita Karsten
Op vrijdag 4 oktober, Werelddierendag, showen de talentvolle designers Weiyu Hung, Tim Dekkers en Sharita Karsten hun 14-delige collectie tijdens de Future Fashion show. Met deze collecties worden diverse issues uit de branche onder de aandacht gebracht. Zo presenteren de ontwerpers alternatieven voor dierlijke materialen en maken zij gebruik van disposable materialen die de huidige fast fashion materialen kunnen vervangen.

Weiyu Hung
Weiyu Hung
Weiyu Hung
Weiyu Hung

7 oktober 2019 Business day DSFW x CIRCL
Maandag 7 oktober staat de Business day in samenwerking met CIRCL op het programma. Op het gebied van duurzaamheid is nog veel te winnen in de mode- en textielbranche, zowel als het aankomt op grondstoffen en ontwerp, maar ook arbeidsomstandigheden.

Tim Dekkers – Foto door Laura den Breejen, Eve Dijkema en Scott van Kampen Wieling
Tim Dekkers – Foto door Laura den Breejen, Eve Dijkema en Scott van Kampen Wieling
Tim Dekkers – Foto door Laura den Breejen, Eve Dijkema en Scott van Kampen Wieling

10 oktober ‘Mode op de Bon’ expositie in het Verzetsmuseum
En op donderdag 10 oktober wordt de expositie ‘Mode op de Bon’ geopend in het Verzetsmuseum. Tijdens de bezetting ontstond een groot tekort aan textiel, in de zomer van 1940. De tentoonstelling laat zien hoe mode veranderde tijdens de bezetting en hoe er werd omgegaan met het gebrek aan stoffen.

Sharita Karsten – Foto door Laura den Breejen, Eve Dijkema en Scott van Kampen Wieling
Sharita Karsten – Foto door Laura den Breejen, Eve Dijkema en Scott van Kampen Wieling
Sharita Karsten – Foto door Laura den Breejen, Eve Dijkema en Scott van Kampen Wieling

Benieuwd naar meer?

http://www.dsfw.nl/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: