Fotografie

Interview met een fotograaf: Jasmijn van Buytene – Een psychologische creatieveling vol enthousiasme

De nerdy en introverte Jasmijn is geboren in Eindhoven, maar woont nu al een tijdje in Amsterdam, waar zij haar intelligentie met haar creativiteit combineert.

Fotograaf Jasmijn is niet graag lang op dezelfde plek. Ze wilt al een lange tijd naar Australië verhuizen. Maar voorlopig woont ze nog in Nederland, waar ze haar enthousiasme voor muziek, fotografie en mensen samenbrengt.
Leergierigheid is key voor deze dame. Ze is afgestudeerd in Psychologie, werkt bij Apple in de technische dienst en heeft sinds kort van fotografie écht werk gemaakt.

Waar komt de passie om te fotograferen vandaan?

Het begon eigenlijk met het fotograferen van vrienden. Ik merkte dat ik vaak degene was die mensen mooi op de foto kreeg. Daarnaast vond ik het veel voldoening geven om mensen een andere kant van zichzelf te laten zien. Dit waren mensen die vaak onzeker over zichzelf zijn en dan ineens blij zijn met de foto.
Ik ben me heel erg bewust van wat er om me heen gebeurd, dit had ik al op hele vroege leeftijd. Ik denk dat ik dit op foto’s kan laten zien. Het lastige vind ik wel dat er zoveel richtingen binnen de fotografie zijn waar ik mezelf in kan vinden. Bijvoorbeeld nude, fashion, documentaire en street.

Daarnaast wil ik heel graag psychologie met fotografie combineren, dat is waar mijn hart echt ligt.

Analoge fotografie ben ik me pas zo’n 1,5 a 2 jaar geleden in gaan verdiepen. Met name door mensen die fotograaf zijn en mij hiermee hebben aangestoken.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Dit is het tijdperk van Social Media. Ik ben op een gegeven moment een fotografie account begonnen en ik ben alleen magazines, fotografen, mogelijke modellen, stylisten en MUA’s gaan volgen. Er zijn zo veel toffe fotografen en artiesten die echt geweldig werk neerzetten.
Als ik er een paar zou moeten opnoemen: Theo Gosselin, Ren Hang, Leslie Zhang, Carlota Guerrero, Neil Krug, Shoji Ueda, Mous Lamrabat.

Daarnaast is één van mijn vrienden – Khalid Amakran – voor mij een inspiratiebron omdat hij altijd doorzet, risico’s neemt, doet waar hij voor staat en mentaal super sterk is. Ik wil hem nog steeds bedanken voor de introductie met analoge fotografie. He made it very real for me!

Tot slot geven mensen in het algemeen mij mijn belangrijkste inspiratie. Niemand is hetzelfde.

Wanneer heb je voor het laatst gefotografeerd en wat staat er op die beelden?

Ik heb mijn nieuwe medium format camera getest op een vriendinnetje die ik heel erg mooi vind. Het is super handig als je veel mooie mensen om je heen hebt. Shout out to all my friends!
Ik heb wat meer clean portretten van haar geschoten.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Ik moet zeggen dat het of heel snel kan gaan in de fotografie wereld of je blijft even hangen. Het lastige is dat ik zo veel tegelijkertijd wil doen dat ik mezelf moet leren om één stap per keer te nemen. Ik probeer met de flow mee te gaan waar ik nu in zit en vooral om mezelf gefocust te houden.

Waar ik wel echt naar toe wil is de combinatie van psychologie met fotografie, maar dit wil ik zo zorgvuldig mogelijk aanpakken.

Momenteel ben ik ook bezig om de Japanse taal te leren zodat ik ergens in mijn leven een tijdje daar kan wonen. Al met al zal ik altijd op mijn pootjes terecht komen.

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/timeisindifferent/?hl=en

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: