Kunst

Interview met een illustratrice: Freddie Wauters – Het meisje die precies doet waar ze zin in heeft

Weten wat je wilt en waar je voor staat, dat is iets waar we allemaal naar streven. Freddie kan hier zeker een lesje in geven.

Freddie W. doet zoals de titel al verklapt precies waar ze zin in heeft. Ze werkt bij Epic (Breda’s finest sneakerstore) als manusje van alles en in de tijd die ze over heeft illustreert en ontwerpt ze. De overkoepelende thema’s in haar werk zijn girl power, Hip Hop en mode. Ze houdt van stoer, speels en feminine.

Waar komt de passie om te creëren vandaan?

Ik kan niet stil zitten. In mijn hoofd ben ik altijd met duizend dingen tegelijk bezig en ik vind het lastig om daar een rem op te zetten. Als ik bijvoorbeeld aan het illustreren, borduren of op een andere manier aan het creëren ben dan ligt mijn focus alleen daar. Wanneer ik schrijf schep ik voor mezelf een beetje rust in de chaos.
Eigenlijk komt mijn passie voort uit mezelf uiten en de thema’s die mij bezighouden beter proberen te begrijpen. Ergens maak ik mijn werk op de eerste plaats voor mezelf en hoop ik daarbij dat ik mensen die het net zo voelen aan kan spreken. Ik kan soms zo opgesloten in mijn eigen gedachten zitten en vooral illustreren is altijd een uitlaatklep geweest. Schrijven en praten over gevoelens heb ik pas later geleerd.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Muziek is wel één van mijn grootste inspiratiebronnen. Ik houd van een goede bass en vooral de vibe vind ik heel belangrijk. Emotie is ook een grote inspiratiebron en muziek versterkt dat heel erg. Ik hou van specifieke stijlen en luister dat door elkaar heen. Natuurlijk Hip Hop, maar ook veel elektronische stijlen zoals Ghettotech en Detroit Techno vind ik fijn. Ik heb een tijdje van die Spotify playlists gemaakt met telkens een bepaalde mood als thema, die ik vervolgens deelden op mijn blog. Dat zou ik weer moeten doen..

Ik hoor de laatste tijd veel geklaag over Instagram en hoe dat ons zelfbeeld verpest. Ik snap het, maar ik zie het niet zo zwaar. Voor mij is Instagram juist een bron van inspiratie. Er zijn zoveel toffe mensen die hun werk, stijl en interesses op een super vette manier delen.

Annie Wayz

Wanneer heb je voor het laatst iets gemaakt en wat was het?

Het laatste waar ik aan heb gewerkt is de huisstijl van Annie Wayz. Dit is een bedrijf wat onder andere feesten organiseert in Breda. Waar ik deze meiden dankbaar voor ben is dat ze me alle ruimte geven om volledig in mijn eigen stijl werk voor ze te maken. Ik heb vandaag insta story templates naar ze gestuurd met daarop hun character Annie Wayz.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Ik denk misschien niet op de meest standaard manier over mijn toekomst na, voor mij is kunnen doen waar ik zin in heb het focuspunt. Ik zie mezelf in de toekomst precies dat doen.
Ik werk graag en hard. Hiermee ben ik gekomen waar ik nu ben dus dat geeft mij het vertrouwen dat me dat in de toekomst ook gaat brengen wat ik wil bereiken.

Benieuwd naar meer?

https://www.freddiewauters.com/
&
https://www.instagram.com/freddie1597/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: