Cultuur

Pleinbioscoop 2019: Mid90s filmvertoning en Bubbelbreker #3 Ode aan de Wednesday Night Skate

Op woensdag 14 augustus staat Pleinbios in het teken van de skate cultuur, met als main focus de jaren 90.

Ongeveer een maand geleden schreven we er al over: Pleinbioscoop 2019. Voor €6 zit je met je klapstoel op het plein in Museumpark, waar van 7 t/m 25 augustus 19 filmavonden in de buitenlucht worden gehouden.

Op 14 augustus staat de woensdagavond in het teken van 20 jaar Wednesday Night Skate in Rotterdam. Ter ere van deze gelegenheid organiseert Pleinbios een speciale Bubbelbreker om eens in gesprek te raken met medebezoekers.

In het teken van één van de fijnste decennia – de jaren 90 – is samen skaten voorafgaand aan de vertoning van Mid90s bedacht. Dit regiedebuut van Jonah Hill kwam in 2018 uit en brengt de skatecultuur van LA in de 90s in beeld.
De rolschaatsen en skateboards mogen in thema van de film uit de kast getrokken worden om samen met rollende DJ Bootsy Paul een feestje te bouwen op het plein in Museumpark.

Datum: woensdag 14 augustus
Skaten: 19:30 – 20:30 uur
Filmprogramma: 21:30 uur
Om mee te skaten heb je een kaartje voor de film nodig.

https://pleinbioscooprotterdam.nl/bubbelbrekers/

Na het skaten komen de klapstoelen en kleedjes tevoorschijn voor een klassiek avondje Pleinbioscoop.

Pleinbios vertelt over Mid90s:
‘Jonah Hill kennen we al als steracteur (21 Jump Street, The Wolf of Wall Street en Superbad), maar met dit regiedebuut bewijst hij definitief onderdeel te zijn geworden van de Hollywood in-crowd. Deze sensitieve film volgt de piepjonge Stevie (Sunny Suljic) die zijn chaotische thuis ontvlucht en toenadering zoekt bij een skatecrew op straat. Eerst mag hij de gedeelde waterfles vullen, later krijgt hij sigaretjes en wordt hij juichend onthaald na zijn eerste zoen op een huisfeest. Maar hoe welkom zijn nieuwe vriendengroep ook voelt, de buitenwereld is er minder gelukkig mee.

Deze zonnige coming-of-age-film laat zien hoe lastig sociale codes, hiërarchie en vriendschappen kunnen zijn als je een tiener bent. Met vallen en opstaan leert Stevie een aantal keiharde levenslessen, vergezeld door een old-school nineties soundtrack.’

https://pleinbioscooprotterdam.nl/programma/mid90s/

XOXO – Kim Longwood

Foto’s zijn eigendom van Pleinbioscoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: