Fotografie Mode

Interview met een fotograaf: Rosella Fennis – Het talent voor wie plan A de enige optie is

Ze woont in een klein dorpje genaamd Rozenburg, maar komt oorspronkelijk uit Rotterdam, waar Rosella sinds kort een fotostudio heeft.

Rosella Fennis omschrijft zichzelf als een mode- en portretfotograaf. Maar eigenlijk vindt ze alle verschillende soorten fotografie die met mensen te maken heeft interessant en inspirerend. Haar doel is om beelden te creëren die een verhaal vertellen en om de unieke schoonheden van elk individu vast te leggen vanuit haar oogpunt.

Waar komt de passie om te fotograferen vandaan?

Creativiteit zit in mijn familie. Mijn moeder is bijvoorbeeld een geweldige bakster, ze maakt hele mooie creaties. Bij mij mislukt helaas elke taart die ik probeer te maken…
Mijn broer is een natuur- en landschap fotograaf. Hij fotografeert unieke composities en de kleuren in zijn foto’s zijn erg helder, alsof het een hyper realistisch schilderij is. Ik heb mijn kennismaking met fotografie dus eigenlijk te danken aan mijn broer.

Na te hebben gespaard kon ik mijn eigen camera kopen. Toen ging ik op zoek naar mooie plekken in Nederland om landschap foto’s van te maken. Snel kwam ik erachter dat ik mijzelf niet echt kon uiten in natuur fotografie en dat ik iets miste. Ik kon het niet eigen maken.
Daarom begon ik verschillende soorten fotografie te proberen, waaronder mensen fotograferen. Als ik het me goed herinner was één van mijn eerste shoots met een model genaamd Marjolein. Dat ging zo goed, ik kreeg er veel inspiratie door en mijn ideeën waren eindeloos. Daar begon het allemaal en ik ben sindsdien niet meer gestopt.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Ik haal mijn inspiratie uit verschillende bronnen zoals muziek, films, natuur en andere fotografen.

Brian Ziff is één van mijn favoriete fotografen. Zijn foto’s zijn stuk voor stuk kunstwerken. Je ziet meteen dat hij veel tijd en aandacht stopt in elke serie die hij maakt. Ik heb veel geleerd van de manier waarop Brian Ziff kleuren benadert en het post-process van de foto’s. Zelf steek ik altijd veel tijd in de nabewerking en de colouring van mijn foto’s, omdat ik vind dat het een soort handtekening is van de fotograaf waardoor mensen het werk herkennen.

Alessio Albi is ook een fotograaf die ik erg bewonder. Hij is er toe in staat om elk persoon op een eigen manier vast te leggen. Elk portret is interessant en weer anders dan de vorige. Ik kan nog veel leren over hoe hij gebruikt maakt van natuurlijk licht en de interactie die Alessio heeft met de modellen.

Wanneer heb je voor het laatst gefotografeerd en wat staat er op die beelden?

Afgelopen weekend heb ik nog gefotografeerd in Rotterdam, samen met een fantastisch team. Het was even geleden dat ik vrij werk heb gemaakt, dus ik vond het weer tijd om iets voor mezelf te ondernemen.
Het concept was om een serie te maken over een zelfstandige en zelfverzekerde jonge vrouw lopend door Rotterdam, alsof de hele stad om haar draait. Ik moet de beelden nog editen, maar ik ben al heel tevreden met hoe de serie er uit is gekomen. Op 18 november ga ik de eerste foto’s plaatsen op mijn Instagram en website.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Ik leef erg in het nu. Ik probeer een open idee te hebben over de toekomst en gewoon te zien waar het leven mij brengt. Uiteraard blijf ik hard werken om een succesvolle fotograaf te worden. Ik kijk er naar uit om geweldige projecten te doen en samen te werken met anderen gepassioneerde mensen. Eigenlijk heb ik ook helemaal geen plan B waar ik terug op kan vallen… Het enige wat ik weet is dat ik mijn hele leven wil blijven fotograferen en creëren.

Benieuwd naar meer?

https://www.rosellafennis.com/

XOXO – Kim Longwood

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: