Kunst

Interview met een illustratrice: Lizzy Pikaar – Amsterdammers en pasteltinten als inspiratiebron

Illustratrice Lizzy is geboren in Leiden, maar woont tegenwoordig in het bruisende Amsterdam, waar zij zich laat inspireren door de mensen en bijzondere plekken om haar heen.

Lizzy Pikaar is 24 jaar oud en lekker bezig als kunstenares. Ze is laatste jaars illustratie student aan de Willem de Kooning Academie en werkt naast haar studie als Freelance Illustrator. Amsterdam is voor dit talent een erg fijne plek. Ze probeert zoveel mogelijk te wandelen om de Amsterdammers en de stad waar ze in leeft in zich op te nemen.

Waar komt de passie om te creëren vandaan?

Als kind was ik snel afgeleid en vond ik het leuker om naar buiten te kijken, naar de wereld en de mensen om mij heen, liever dan naar mijn rekenboek.
Mensen die langsliepen met een uitgesproken persoonlijkheid bijvoorbeeld. Personen die een andere uitstraling hadden dan de maatschappelijke norm. Juist deze mensen gaven mij een ander beeld, het echte leven wat mensen buiten de deur vaak gesloten houden. Ik begon hierdoor typetjes te creëeren. Het leukste vind ik als mensen een eigen verhaal bedenken bij de illustraties die ik maak. Een eigen wereld vol met imperfecties.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

De kringloop. Oude, imperfecte spullen die juist in mijn ogen perfect zijn. Boeken of tijdschriften met thema’s zoals planten, interieur of plaatjes uit de jaren 90. Ook haal ik veel inspiratie uit het dagelijks leven. Mensen die ik bijvoorbeeld tegenkom in het stadsleven. En pastelkleuren komen veel terug in mijn werk!

Wanneer heb je voor het laatst iets gemaakt en wat was het?

Ik ben dagelijks aan het tekenen voor mijn sociale media account Lizzarddesigns (Instagram). Daarnaast heb ik opdrachten lopen, dit zijn voornamelijk familieportretten en illustraties op aanvraag. Dat vind ik het leukste om te doen, want de reacties van deze mensen maken mij altijd blij. En het is leuk om te weten dat ik in vele huizen in Nederland hang.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Ik wil de wereld laten zien wie ik ben en wat ik maak. Hierdoor wil ik in de toekomst mijn eigen (online)winkel kunnen openen in Amsterdam of Leiden. Een winkel met mijn illustraties, spulletjes en kleding.
Ook hoop ik zoveel mogelijk mensen te inspireren in het creatief zijn!

Benieuwd naar meer?

http://www.lizzypikaar.nl

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: