Kunst Mode

Interview met een make-up artiest: Reny Schijven – Kunst creëeren op een menselijk canvas

Hoe puur wil je het hebben? Reny haar doel is om mensen nog mooier te maken dan ze al zijn en om de wereld te verrassen met creativiteit.

De 21-jarige Reny Schijven woont in een klein dorpje in Limburg en ze heeft een enorme passie voor creativiteit. Ze is afgestudeerd als Allround Make up Artist, wat betekent dat ze veel kennis heeft van haarstyling, visagie en special effects make up. Onderhand is ze zo’n 4 jaar bezig met visagie en heeft ze al veel mooie beelden mogen creëren onder de artiestennaam Lookslikereny. Afgelopen jaar is dit officieel de naam van haar bedrijf geworden en daar is ze heel erg trots op.

Waar komt de passie voor visagie vandaan?

Als kind was ik altijd enorm bezig met kleuren, schilderen en knutselen. Op school vond ik de lessen handvaardigheid en tekenen het leukst. Later kwam daar kunst bij, waar ik veel leerde over de geschiedenis van kunstenaars. De kleurencirkel en het praktisch omgaan met materialen vond ik heel interessant.
Op een gegeven moment kwam mijn moeder (die toen der tijd nog model was) thuis met een gigantisch poeder palette. Ik begon alles te mengen en op mijn gezicht te smeren. Later moesten ook haar lipsticks eraan geloven. Mijn moeder heeft me er kennis mee laten maken en daarna is de passie voor maquillage steeds verder gegroeid.
Ik zie het gezicht als een schoon canvas waarop kunst gecreëerd kan worden. Het creatief bezig zijn met modellen in combinatie met kleuren en materialen is wat ik het allerleukst vind.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Natuurlijk was dat vroeger mijn moeder met haar uitgesproken looks, maar vandaag de dag heb ik één ultieme favoriet die me steeds opnieuw verrast, namelijk Pat Mgrath. She is a true artist. Ze werkt voor Vogue Magazine en doet visagie voor de gaafste runway shows. Ze voldoet in mijn ogen aan alle aspecten om een ware artiest genoemd te worden. Ze heeft een visie waar je U tegen zegt. Daarom is ze voor mij rolmodel numero uno.
Voor de rest mogen deze mensen ook echt niet ontbreken in mijn lijstje: Moises Ramirez, Netta Szekely en Laetitia Lemak vanwege hun artwork. En hairwise zijn Stef Ralbovsky & Sha Vlijter echte kunstenaars.

Ook maak ik mijn eigen moodboards van beeldinspiratie wat ik vind op Pinterest. Door de jaren heen heb ik mijn eigen visie en stijl gevormd. Hoewel ik toch ook elke dag steeds weer opnieuw verrast word door de nieuwste fashion shows en de zelf bedachte looks. Hierdoor krijgt mijn stijl continu een extra toevoeging.

Welke samenwerking was een droom die uitkwam?

Als ik terugkijk op mijn samenwerkingen van de laatste jaren blinkt er één hele mooie uit. Om in een bruidsmodezaak te mogen shooten met Miss Nederland oftewel Nicky Opheij, had ik nooit durven dromen toen ik aan dit avontuur begon. Deze dag was zo magisch en elke keer als ik de beelden weer zie dan ben ik zo trots op ons team en wat we samen hebben neergezet.
De publicaties die ik soms binnenhaal met verschillende teams zijn ook heel erg gaaf. Hoe bijzonder het kan zijn als je een magazine open slaat en jouw eigen creaties tegenkomt… Als ik met mensen in het team zit die een zelfde visie hebben en een tof verhaal willen neerzetten raak ik steeds opnieuw geïnspireerd. Zo ontwikkel ik ter plekke weer andere ideeën die meestal juist tot de beelden leiden waarin ik het meeste talent heb durven tonen. Dat zijn nog steeds de kleine dingen die ik onwijs waardeer aan dit vak, dat je gewoon jezelf kan laten zien op basis van jouw kunst.

Welk concept hoop je écht nog eens uit te kunnen werken?

Een concept wat ik op korte termijn uit wil werken is een duo shoot met darkskin modellen. Het kleurgebruik krijgt dan een totaal andere dimensie en de pigmentatie wordt heel uniek. En er dan een gave editorial fashion story van maken die gepubliceerd kan worden.
Wat ik ook hoop te mogen creëren is de make up look die bij de collectie van een designer hoort, voor Fashion Week in Nederland of in het buitenland. Dat is één van mijn allergrootste dromen waar ik naartoe wil werken. De ambitie is er in ieder geval.

Ik wil mijn passie en creativiteit de wereld over laten gaan, andere mensen en artiesten inspireren. Tot slot, (als we het toch over dromen hebben), mijn aller- aller- allergrootste droom is om mijn eigen make up merk te starten. Ik geloof oprecht dat die toegankelijkheid er voor iedereen is. Zowel voor de PRO’s als voor make up liefhebbers.

Master your craft, empower yourself and enjoy the journey.

Benieuwd naar meer?

https://www.lookslikereny.com/

XOXO – Kim Longwood

Foto’s door Evianne wiegers en Jeroen van Lelieveld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: