Kunst

Interview met een illustratrice & designer: Aniek Bartels – Een vleugje positiviteit in het dagelijks leven

Voor meer kleur en een vrolijk tintje ben je bij Aniek aan het juiste adres. Deze dame tekent de leukste dieren en prints die terug te vinden zijn op onder andere inpakpapier en servies.

Aniek Bartels is illustrator en ontwerper. Ze maakt artwork met een eigen handschrift en ontwerpt daarnaast producten die we in het dagelijks leven in handen hebben. In de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan verpakkingen, inpakpapier, kleding, servies en stationery. Allemaal dingen die volgens Aniek een extra vleugje kleur en positiviteit kunnen gebruiken.

Foto’s door Marit De La Vera Photography

Waar komt de passie om te creëren vandaan?

Je dromen achterna gaan is iets wat mijn ouders mij van kleins af aan al hebben meegegeven. Ik kan me daardoor niet herinneren dat ik ooit iets anders heb willen worden dan illustrator. Ik was dat stille meisje die altijd aan het tekenen was.
Nu ik illustrator ben is mijn passie om te creëren. De kunst om iets te vertellen op een leukere, mooiere, of grappigere manier beheersen. Mijn illustraties zijn gemaakt met een doel en komen met een boodschap. En er zijn altijd kleine grapjes in verwerkt. Want waarom zou je het leven te serieus nemen? Zelfs de zwaarste onderwerpen kunnen een speelse benadering gebruiken.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Mijn inspiratie kan overal vandaan komen. Bijvoorbeeld mooie kleuren combinaties, een grappig diertje, vrolijke kinderspullen, of mijn passie voor de natuur. Werken met merken die mijn groene doelen delen vind ik daardoor extra leuk.
En natuurlijk andere ontwerpers, waaronder: Anna Katharina Jansen, Min Pin, Seungyoun Kim, Milou Trouwborst, Holly Jolley, Daria Solak, The Printed Peanut, enzovoorts.
Maar ook positieve merken als: Bobo Choses, Barts Groene Boekje, Lunch Lady Mag, Mush, Retulp, en Noissue.

Wanneer heb je voor het laatst iets gemaakt en wat was het?

Je kunt bij mij een custom made portret van je dierenvriend laten maken. De laatste illustratie die ik heb gemaakt was een vrolijke cavia.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Samen met Joelle Wehkamp ben ik een kinderconcept begonnen, de Goodness Gang. Met Goodness Gang willen wij graag iets bijdragen aan de wereld en alles een stukje beter en leuker maken! We doen ons best om producten te creëren die zo goed mogelijk zijn gemaakt.
Bijvoorbeeld van een duurzaam materiaal, gerecycled, producten die upcyclen stimuleren, of bijvoorbeeld geprint zijn op een milieuvriendelijke manier.

Als ik de toekomst mag voorspellen, verwacht ik dat er steeds meer start-ups verschijnen die bezig zijn met duurzaamheid. Het lijkt me leuk om onze krachten te bundelen. Dat kan betekenen in de vorm van een milieuvriendelijke manier van produceren, of het werken aan producten en projecten die het bewustzijn vergroten.

Hier volgen 2 gifjes die de dag ongetwijfeld leuker maken:

Benieuwd naar meer?

https://www.aniekbartels.nl/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: