Culinair

3x Vegan bakkerijen die baksels maken perfect voor tijdens de feestdagen

Het is bijna december en dat betekent natuurlijk bij familie en vrienden op bezoek voor eindeloos gekletst onder het genot van lekkernijen. Of je nou op Sinterklaas al begint met de kilo's eraan eten of wacht tot Kerstmis is aangebroken, bij deze bakkerijen kun je alvast aankloppen voor verantwoorde koekjes, gebakjes en taarten.

Soms is iets zó smerig lekker, dat het wel slecht voor je moet zijn. Een vegan optie hoeft niet altijd minder vet te zijn, maar er zijn toch redelijk wat bakkerijen die dierlijke producten afzweren, liever niet met gluten werken en als we écht geluk hebben ook nog eens geraffineerd suikervrij bakken.

In deze 5 steden ben je aan het juiste adres als je bewuster wilt kiezen voor een toetje, een zoet hapje bij de koffie of een verrassingstaart voor je liefje.

Rotterdam – Heavenly Cupcakes

Deze vegan bakkerij verkoopt cupcakes, taart, koekjes en ander gebak. Ze maken alles zelf en werken uitsluitend met pure en plantaardige ingrediënten, waardoor het gebak vrij is van dierlijke producten zoals lactose en ei. De bakkerij is gevestigd aan de Vlietlaan in Kralingen.

https://www.heavenlycupcakesrotterdam.nl/

Utrecht – rose&vanilla

De knusse lunchroom van rose&vanilla is te vinden aan de Amsterdamsestraatweg en nodigt menig levensgenieter uit voor een lekker lui bezoek. Er wordt een high tea aangeboden met kleffe brownies en taartjes die smelten op de tong.

https://www.roseandvanilla.nl/

Rotterdam – SHARP SHARP

In de bakkerij aan de Hillelaan wordt plantaardig gebakken, zonder gluten en geraffineerde suikers. Met 99% biologische ingrediënten, die ze zo eerlijk mogelijk inkopen. SHARP SHARP combineert kruidig met zoet, verantwoord met kleurrijk en gezond met lekker. Ze staan bekend om hun unieke smaken en vierkante taartjes.

https://sharpsharp.nl/

Bekijk de websites voor informatie met betrekking tot verkooppunten, want grote kans dat er bij jou in de buurt ook zoetigheden van deze vegan bakkerijen te koop zijn!

Foto’s zijn eigendom van de bakkerijen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: