Kunst

Interview met een illustratrice: Maite Prince – Een perfecte balans tussen vrijheid en afwisseling

Rotterdam zit vol met creatief talent en dat bewijst Maite keihard met haar kleurrijke beelden.

Maite Prince maakt super toffe illustraties. De verschillen en overeenkomsten in de gezichten van allerlei soorten mensen zijn voor haar een inspiratiebron. De uitdaging ligt voor Maite in het met weinig lijnen een beeld maken waarin mensen zich letterlijk kunnen herkennen.

Waar komt de passie om te creëren vandaan?

Alle mensen om me heen stimuleren mij het meest, vooral hun gezichten. Daarnaast heb ik een achtergrond in de mode en dit komt steeds vaker terug in mijn werk. Ook heb ik een voorliefde voor vrolijke kleuren, ondanks dat ik zelf meestal zwart draag.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Ik word door heel veel mensen geïnspireerd, de lijst is erg lang. Maar ik zal een paar namen noemen van artiesten, kunstenaars en ontwerpers die bovenaan staan:
Leislie Zhang, Mouslaam Rabat, Paloma Wool, Data Oruwari en Bjork.

Wanneer heb je voor het laatst iets gemaakt en wat was het?

Ik werk gemiddeld 2 dagen per week als illustrator, afhankelijk van hoeveel opdrachten er op het moment lopen. De laatste illustratie die ik heb getekend is een portret voor een nieuwe opdrachtgever.
Vrij werk doe ik voornamelijk wanneer er een tof idee nin me opkomt of wanneer ik voel dat ik in een creatieve vibe zit.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Ik heb lang gezocht naar een balans die ik prettig vind, tussen werk en privé. Eigenlijk denk ik dat ik die balans (voor nu) wel heb gevonden. Ik werk parttime als coördinator voor de IMC-weekendschool, waar ik mijn sociaal-maatschappelijke kant goed in kwijt kan. Dat ik daarnaast de ruimte heb om als illustrator te werken geeft mij enorm veel vrijheid en afwisseling. En dat is waar ik uiteindelijk toch wel het gelukkigst van word.

Benieuwd naar meer?

www.instagram.com/maiteprince

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: