Fotografie

Interview met een fotograaf: Liz Evi – Wanneer beauty en brains elkaar ontmoeten

Liz heet stiekem Lizanne, maar zo noemt niemand haar. Deze 23-jarige Rotterdamse student fotografeert graag en daaruit rollen prachtige portretten.

Ze studeert aan de Erasmus Universiteit, waar ze de master Health Economics, Policy, and Law volgt. Daarnaast werkt Liz Evi als fotograaf. Haar Instagram account is een verzameling van esthetisch bevredigende beelden die ze met haar nog redelijk recent ontdekte skills vol liefde tot stand brengt.

Waar komt de passie om te fotograferen vandaan?

Ik heb altijd een creatieve kant gehad, maar durfde deze nooit echt te uiten. Ik was bang dat ik niet goed genoeg zou zijn. Het heeft lang geduurd om deze angst los te laten. Aan het begin van dit jaar kreeg ik de oude camera van mijn vriend en dit zorgde ervoor dat ik ben begonnen met fotograferen. Ik vond het zo leuk dat ik al snel probeerde zo veel mogelijk te shooten. In het begin vroeg ik mijn zusje of vriendinnen om model te staan, maar later ben ik contact gaan leggen met modellenbureaus.

Model: Sophie de Schepper

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Ik vind de meeste inspiratie in het moment van het maken van de foto. Bijvoorbeeld in de locatie, het model, het licht en de materialen die we gebruiken tijdens een shoot.

Daarnaast volg ik op Instagram veel talentvolle fotografen, stylisten, designers en modellen. Ook lees ik tijdschriften als Harper’s Bazaar, Vogue, Elle, ID-Magazine, en LOVE Magazine. Toch probeer ik mij niet te veel te laten beïnvloeden door wat ik online of in bladen zie, maar probeer ik altijd mijn eigen stijl en visie verder te ontwikkelen.

Modellen: Werner Blijleven & Amber Damstra

Wanneer heb je voor het laatst gefotografeerd en wat staat er op die beelden?

Afgelopen weekend heb ik foto’s gemaakt voor een student aan de Artemis Academie. Zij studeert binnenkort af en is bezig met een project over de verhalen die sieraden kunnen vertellen. We hebben een serie portretten gemaakt met verschillende juwelen.

Model: Canel Ataman

Welke toekomst zie je voor jezelf?

In de toekomst zou ik graag mijn creatieve werk als fotograaf blijven combineren met een baan in de gezondheidszorg. Ik heb 2 passies die veel van elkaar verschillen, maar die mij beiden heel blij maken.
Ook wil ik blijven leren als fotograaf om elke dag een beetje beter te worden. Mijn droom is dat één van mijn foto’s ooit op de cover van een tijdschrift komt te staan.

Model: Gianni Chefairo Gerome Burnet

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/by_liz_evi_/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: