Fotografie Kunst

Interview met een fotograaf: Asja Jäger-Bouw – Liefhebber van puur natuur

Welk pad Asja in de toekomst ook gaat bewandelen, zolang ze kan blijven doen waar ze van houdt is ze gelukkig.

Bohemian vrouw Asja is 31 jaar, gelukkig getrouwd met haar man Almar sinds 2018, moeder van een kat en twee konijnen en inmiddels 4 jaar woonachtig in Woerden. Waar ze het verbazingwekkend naar haar zin heeft trouwens, want het is daar heerlijk wonen. Er is veel te doen en tegelijkertijd is het rustig. Haar hart ligt stiekem nog een beetje in Rotterdam, waar ze dan ook vaak te vinden is.

Waar komt de passie om te fotograferen vandaan?

Ik denk dat dit een geval is van ‘met de paplepel ingegoten’ en daarnaast ook een drang om verhalen te vertellen en te maken door middel van beeld.
Mijn vader was een uit de hand gelopen hobby fotograaf met een eigen doka en een prachtige vrouw (mijn moeder) als model. Ik heb nog steeds bijna al zijn spullen voor analoge fotografie.
We zijn nu de zolder in ons nieuwe huis aan het verbouwen tot een studio en werkruimte voor mij. Al papa zijn schermen en doka spullen komen naar mij toe.

Ik ben ooit begonnen met creatieve zelfportretten. Ik wil dit nu uit gaan breiden door ook met modellen te werken. Het is niet de bedoeling om van mijn studio een soort vriendinnen shoot studio te maken. Ook helemaal goed natuurlijk, maar daar krijg ik zelf geen energie van.

Wat of wie zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Dat zijn vooral emoties die ik voel. Ik probeer deze om te zetten naar een verhaal. Het is regelmatig ook een verwerkingsproces voor mezelf en het geeft me meer inzicht.

Ook de natuur speelt een belangrijke rol in mijn inspiratie.  Ik houd van kwetsbaarheid, echtheid en puurheid. En wat is er meer kwetsbaar, echt en puur dan de natuur?

Wanneer heb je voor het laatst gefotografeerd en wat staat er op die beelden?

Het laatste wat ik gefotografeerd heb is de Yoni-Art workshop die één van mijn beste vriendinnen, Mirjam Manusama, geeft. Het is een workshop voor vrouwen: intiem, kwetsbaar en helend.
Ik heb het nu twee keer vast mogen leggen en het is heel bijzonder hier deel van uit te maken. Op de beelden zie je dus vrouwen die hun verhaal delen en details van de dag.

Ik wil het ook graag hebben over de shoot met Cher Jacques van afgelopen jaar. Cher en ik wilden al langer samenwerken en eindelijk gebeurde het tijdens de bloedhete zomer in 2019. 
Ik kwam met een concept waarvan ik het gevoel had dat Cher het zou kunnen omarmen en na wat heen en weer ge-app kwamen we op het idee dat ik beelden zou schieten waar zij een gedicht bij zou schrijven. Ze is erg getalenteerd als je het mij vraagt.
Er is een prachtig project uitgerold en eigenlijk zouden we nog wel verder willen borduren op deze shoot door bewegend beeld en het voordragen van een gedicht te combineren.
Dus wie weet… houdt ons vooral in de gaten.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Wat zou er mooier zijn dan kunnen leven van wat ik het liefste doe en dat ik overal ter wereld zou kunnen exposeren met mijn werk? En om daarmee mensen aan het denken te zetten of op wat voor manier ook te helpen?

Maar aan de andere kant mag het ook allemaal minder over de top, als ik maar kan blijven doen waar ik 100 procent achter sta. Zelfs als ik daarnaast een bijbaan moet nemen. Als ik maar kan blijven creëren.
Het allerbelangrijkste in mijn toekomst is gelukkig zijn in het moment. Blijven genieten, blijven leren en dingen blijven waarderen, waar ik op dat moment ook sta.

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/asjaanastasiaphotography/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: