Culinair

Nationale Week Zonder Vlees: De Vegetarische Restaurantweek 2020 gaat bijna van start

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees organiseert De Hippe Vegetariër (Isabel Boerdam), in samenwerking met de Vegetariërsbond en diverse partners een vernieuwde versie van de Vegetarische Restaurantweek.

Vegetarisch eten in restaurants door heel Nederland, hoe leuk is dat? Van 9 tot en met 15 maart laten chefs van deelnemende lunchrooms, cafés en restaurant zien en proeven hoe smakelijk de groentekeuken is.

De Vegetarische Restaurantweek maakt het gemakkelijker dan ooit om voor een eerlijke prijs kennis te maken met – of zoals vaker te genieten van – een keuken zonder vlees en vis, met bovenstaand 3-stappenplan.

Een greep uit de deelnemende restaurants

Flavor and Spice | Eindhoven

Restaurant Flavor and Spice is geïnspireerd door de Perzische keuken met een leuke eigentijdse twist. De keuken is gezond, kruidig, lekker, met een Oosters tintje. De tapijten vliegen hier niet maar de gerechten zijn eigen creaties geïnspireerd op de gerechten van oud Perzië. Het geheim achter deze heerlijke gerechten is dat ze elke dag op de markt op jacht gaan naar de lekkerste seizoens gebonden ingrediënten.

Bonboon | Amsterdam

“Bonboon is een warm en hartelijk vegan restaurant op KNSM eiland in Amsterdam. Gedreven door liefde voor dieren, lekker eten en goede wijn bieden wij onze gasten een heerlijke,ontspannen avond, zonder gebruik van dierlijke producten. Vanuit de open keuken serveren Daphne, Aitziber en Liu iedere dag hun prachtige, verse gerechten en mooie wijnen.

Vegan Bamboo Bar | Utrecht

Vegan Bamboo Bar is een afhaal en volledig self-service fast casual restaurant aan het Stationsplein van Utrecht Centraal Station en biedt vegan burgers, sushi, salades, soepen en lekkere warme vegan gerechten voor zowel hen die een keer vlees willen laten staan als voor vegetariërs en veganisten. Daarnaast bieden zij vegan gebakjes, koekjes, ijs en snacks aan met als missie te informeren en inspireren over hoe je gezond en duurzaam kunt eten.

Bar & Kitchen Zocher | Haarlem

De chef van Bar & Kitchen Zocher werkt met dagverse ingrediënten uit de Haarlemse streek en met de smaken van het seizoen. Robuust, zonder rare toevoegingen, waarbij het product het product mag zijn. In Bar & Kitchen Zocher bedienen ze de wereld, maar in de keuken zoeken ze het dichterbij huis en werken intensief samen met Haarlemse ondernemers.
Termen die in deze keuken centraal staan zijn lokaal, kamado barbecue en groentes.

Lot & de Walvis | Leiden

In Leiden vindt je Lot & de Walvis. Lot is samen met haar busje de Walvis de hele wereld over gereisd. Nu heeft ze hier in Leiden haar thuis gevonden in de haven. Een fijne plek met een altijd zonnig terras. Op de kaart staat gewoon lekker eten dat met liefde is bereid door de koks. Bij Lot & de Walvis kun je de dag goed beginnen met een stevig ontbijt en gezellig eindigen met vrienden. De koffie is er heerlijk, net als de tonics & gin. Ontsnap bij Lot & de Walvis aan de drukte en geniet, eet en drink, droom en doe nieuwe inspiratie op.

Bron: https://devegetarischerestaurantweek.nl/

Vegetarische gerechten zitten bomvol smaak en de variatie is eindeloos. Voor de vega-leek is De Vegetarische Restaurantweek de ultieme kans om kennis te maken met deze spannende en voedzame keuken.

Bekijk de website voor het ongelooflijk uitgebreide aanbod locaties die mee koken tijdens de Nationale Week Zonder Vlees!

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: