Fotografie

Interview met een fotograaf: Claire Bateman – Een hele dag vullen met plaatjes schieten

De sportieve Claire houdt zich wekelijks maar met één ding vaker bezig dan met trainen, namelijk: fotografie.

De nu nog Rotterdamse Claire werkt momenteel bij een woningfotografie bedrijf in Rotterdam. In haar vrije tijd is ze 3 keer per week te vinden in de sportschool, loopt ze 2 keer per week hard en gaat ze 5 dagen per week op haar fixie naar werk. Daarnaast probeert ze een aantal dagen in te plannen om te fotograferen, want zonder foto’s maken naar het eind van de maand toewerken bestaat niet in haar boekje.

Waar komt de passie om te fotograferen vandaan?

Van jongs af aan heb ik veel reizen gemaakt met mijn familie waarbij ik op plekken ben gekomen die prachtig zijn. Ik vond het toen al leuk om foto’s te maken met de digitale camera die ik voor mijn verjaardag had gekregen. Ik was nog niet goed in fotograferen, maar ik deed altijd mijn best om alles op te foto te krijgen.
Dit is gaan groeien, tot aan de dag dat ik mijn eerste Canon spiegelreflexcamera heb gekocht. Leuke plaatjes schieten op vakantie werd opeens een uitdaging omdat ik alles naast leuk ook mooi op beeld wil krijgen. Ik werd door die groei kritisch over foto’s die anderen maakten, omdat hun beelden bijvoorbeeld totaal onscherp of ontzettend scheef genomen waren. In mijn hoofd wist ik beter hoe je een foto kon maken.

Sindsdien ben ik altijd bezig geweest met nadenken over hoe ik op een mooie manier een foto kan maken van iets wat ik tegen kom. Ik heb mezelf via informatie en tutorials online leren fotograferen. Het werd een verslaving, zo erg zelfs dat ik nu serieus nachtmerries heb voordat ik op vakantie ga. Ik droom dan dat ik mijn camera vergeet.

Sinds kort heb ik een nieuwe professionele camera waar ik naast natuur en interieur ook mensen mee fotografeer. Ik plan graag een hele dag in om de stad in te gaan zodat ik foto’s kan maken! Het leukste deel is, dat wanneer ik thuiskom van een dag fotograferen, ik heel de avond alle foto’s kan editen. Daar krijg ik geen genoeg van!

Binnenkort komt mijn nieuwe website CLOUI’S online, waar ik al mijn foto’s wil delen. En ik houd mijn Instagram pagina graag bij (@clou_is).

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratiebronnen?

Ik heb eerlijk gezegd niet een bepaalde fotograaf in mijn hoofd die gelijk naar boven komt. Ik vind het altijd heerlijk om door Instagram of toffe sites heen te struinen op zoek naar mooie foto’s. Of het nou gaat om een natuur-, portret-, interieur- of architectuurfoto, ik kan uren bezig zijn met inspiratie opdoen.
Ik vind het voornamelijk leuk om mensen te volgen die ook net zijn begonnen en out of the box denken. Natuurlijk zie ik af en toe een foto die ik graag zou willen namaken, maar ik probeer eigenlijk altijd mijn eigen draai aan een idee te geven. Zodra ik bezig ben met fotograferen vergeet ik altijd de voorbeelden in mijn hoofd en probeer ik zelf nieuwe dingen uit. Ik vind het fijn dat ik kritisch ben tegenover mezelf. Ik reflecteer dan op mijn werk en bedenk wat ik de volgende keer beter zou kunnen doen.

Wanneer heb je voor het laatst gefotografeerd en wat staat er op die beelden?

De laatste keer dat ik heb gefotografeerd is 2 weken geleden, toen ik met wat vrienden naar Milaan ben gegaan. Ik heb elke dag mijn camera en lenzen mee lopen sjouwen zodat ik alles op de foto kon zetten. Ik had mijn 50mm portret lens bij me om portretfoto’s te maken van mijn vrienden en ik had mijn zoomlens bij me om interessante straatbeelden en architectuur vast te leggen.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Ik wil in de nabije toekomst verhuizen naar Bali, ik ga daar mijn droom volgen. Ik wil beginnen met leuke fotografie opdrachten en daarnaast voor mezelf rond toeren om foto’s te maken van de prachtige natuur.
Tussendoor wil ik graag nog een wereldreis maken om zoveel mogelijk vast te leggen met mijn camera. Er zijn zoveel mooie wereld wonderen!
Maar het plan is toch wel om uiteindelijk te eindigen met mijn eigen bedrijf waarbij ik interieur en fotografie combineer.

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/clou_is/

XOXO – Kim Longwood

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: