Cultuur Muziek

DGTL Amsterdam 2020 – Het eerste volledig circulaire dance festival van Nederland

De organisatie van DGTL streeft er naar om vanaf dit jaar het allereerste festival met een circulaire economie van de wereld te worden. Ze maken hun debuut in Amsterdam komend april.

DGTL Festival vindt dit jaar plaats in april op zaterdag 11 en zondag 12 april op het NDSM Docklands terrein in Amsterdam. Beide dagen start het festival om 12:00 en knalt door tot 23:00, wanneer ook direct de afterparty van start zal gaan. Tot 06:00 dans je de nacht weg, mocht je nog niet klaar zijn na een dag stage-hoppen op het festivalterrein.

In 2019 introduceerde DGTL hun carbon footprint analysis. De lancering van hun zero-emission tool gaf artiesten, bezoekers en leveranciers de kans om te calculeren wat hun koolstofvoetafdruk was en vervolgens te bedenken hoe te compenseren voor hun reis naar het festival.

Een zero-emission voertuig (ZEV) is een voertuig waarvan de aandrijving geen schadelijke uitstoot veroorzaakt. Over het algemeen worden de volgende stoffen als luchtvervuiling beschouwd: fijn stof (roet), koolwaterstoffen, koolstofmonoxide, ozon, lood en verscheidene stikstofoxiden.
– Bron: Wikipedia

DGTL heeft vuilnisbakken ingeruild voor resource collection points: recycle punten waar mensen aangemoedigd worden om hun afval op de juiste manier te scheiden en deponeren. Door traditionele vuilnisbakken uit de verhouding te halen zag de organisatie vorig jaar al een daling van 50% betreffende restafval.

Ook voeding heeft een enorme impact op het milieu en daar zijn ze bij DGTL maar al te bewust van. Rapporten vertellen dat zo’n 25% van de globale broeikasgassen afkomstig zijn van de voedingsindustrie en landbouw sector. Wat vooral shockerend is, is dat 1/3 van het geproduceerde voedsel weggegooid wordt.
DGTL heeft het menu omgegooid en gebruikt restvoedsel beschikbaar gemaakt door lokale voedsel ketenen. Denk bijvoorbeeld aan burgers gemaakt van geredde bruine bonen.

Met de lente voor de deur beginnen ook de festival kriebels weer te komen. Voor wie volledig uit z’n plaat wilt gaan en ondertussen een bijdrage wilt leveren aan een beter milieu is DGTL Festival Amsterdam de perfecte gelegenheid voor een slinking van de spaarrekening. Kopen nou, dat ticket!

Benieuwd naar meer?

https://dgtl.nl/

XOXO – Kim Longwood

Foto’s zijn eigendom van DGTL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: