Muziek

Interview met een muzikant: Max Poolman – Een idyllische kijk op de wereld en hoe muziek daar een rol in speelt

Max is een live artiest, songwriter, muziekindustrie professional, skateboarder en surfer en een zelfbenoemd 'lifer': in zijn ogen iemand die dromen najaagt tot het bittere eind.

Aan ambitie geen tekort. Max gelooft dat wanneer je iets wilt bereiken dit mogelijk is zolang je er maar hard genoeg voor werkt. Ook hecht hij er veel waarde aan altijd bescheiden en down to earth te blijven en doet hij zijn best om ervoor open te staan om te leren van ervaringen en inspirerende mensen.

“De afgelopen jaren ben ik bezig geweest om mijn eigen brand (om het maar even zo te noemen) te ontwikkelen, met het gebruik van platformen als Instagram om een verhaal te vertellen en de mensen die mij volgen mee te nemen op mijn muzikale en professionele reis. Ik hoop hiermee mensen te inspireren met mijn lifestyle en mijn passies. Ik vind het erg belangrijk om te laten zien dat je precies kunt zijn wie je wilt zijn in deze wereld. Naast dat ik mijn eigen onderneming heb in de muziekindustrie als artiesten relatiemanager en boeking agent, studeer ik ook nog. Momenteel zit ik in mijn derde jaar van mijn Bachelor International Music Management.”

Waar komt de passie voor muziek vandaan?

Deze passie is er al sinds ik me kan herinneren. Ik weet nog dat ik 10 jaar oud was: mijn vader zette op vakantie in de auto het album Nebraska van Bruce Springsteen op en ik herinner nog zo goed hoe ik daar van onder de indruk was, hoeveel gevoel het bij me los maakte. Ook hoe ik in een andere wereld terecht kwam, dat is nooit meer weg gegaan. Muziek is voor mij iets magisch wat me naar een andere wereld kan brengen waar ik zonder niet bij kan komen met mijn hoofd. De gitaar heb ik pas op mijn achttiende opgepakt. Eerst begon ik alleen met gitaar spelen, toen met liedjes zingen van andere mensen en daarna ben ik zelf begonnen met liedjes schrijven.

Wat (of wie) zijn jouw / jullie grootste inspiratie bronnen?

Mijn inspiratiebronnen zijn: Bob Dylan, Bruce Springsteen, Ryan Bingham, Ben Howard, Ryan Adams, Mumford & Sons, The Dead Tongues, Steve Earle en nog veel meer artiesten.

De natuur is daarnaast mijn grootste inspiratiebron!

Welk optreden is het meest memorabel tot nu toe en waarom?

Mijn mooiste optreden tot nu toe was mijn show op Surfana Festival 2019. Het was het hele weekend kut weer. Ik moest zondag spelen en het klaarde helemaal op. Er waren heel veel vrienden, de vibe was heel erg goed, de set ging op automatische piloot en verliep daardoor heel lekker. Ik zat zelf helemaal weg te dromen tijdens mijn set, dat is echt het lekkerste gevoel ooit. Na een weekend veel feesten en weinig slapen alles eruit gooien doet wat met me. Ik speelde deze set samen met twee vrienden van me. Broers Pieter – op elektrische gitaar – en Ruben van Zanen – op mondharmonica. De energie die wij met elkaar hadden was magisch. In de zon op blote voetjes, na een weekend verdwalen in de duinen, je kunt hier wel spreken van enige geluksmomentjes.

Wat is jouw grootste droom?

Mijn grootste droom is om mijn leven lang te doen waar ik blij van word en te werken aan dingen waar ik in geloof. Ik wil krachten bundelen met mensen/merken/organisaties die elkaar inspireren, geen dingen doen voor geld, maar omdat het belangrijk en leuk is.

Er is recentelijk ook een mooie droom uitgekomen: ik heb een prachtige reis door het westen van Amerika gemaakt. Hier heb ik altijd al van gedroomd. Deze reis heeft heel veel inspiratie met zich meegebracht en alles viel op zijn plek. Mijn fascinatie voor het oude wilde westen, country- en folkmuziek kwamen hier allemaal samen. Daarna ben ik doorgegaan naar Baja, California in Mexico om daar een half jaar te wonen en mee te doen aan een uitwisselingsproject. Hier ben ik begonnen aan een nieuwe concept plaat. Helaas is dit ten einde gekomen door de corona crisis en ben ik nu weer terug in Amsterdam. Uiteraard dromend over wat voor geweldigs ons allen staat te wachten als de crisis voorbij is. Ook werk ik hier verder aan de nieuwe plaat.

En de ultieme droom in het kort komt neer op de wereld over reizen met mijn muziek en dit combineren met mijn passie voor skateboarden, surfen en moeder natuur.
Ook probeer ik muziek en mijn podium te gebruiken om een positieve boodschap over te brengen. Ik wil mijn podium graag gebruiken om samen te werken met merken en organisaties om mensen te inspireren op het gebied van kunst en cultuur. Hopelijk kan ik mensen daarmee aanzetten om wat liever te zijn voor de wereld waar wij in leven. Bijvoorbeeld hoe je wat bewuster kunt worden over de keuzes die te maken zijn rondom Fast Fashion of plastic gebruik.

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/maxpoolmanmusic/?hl=en

XOXO – Kim Longwood

Fotografie door Nikki Schuurman Photography.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: