Fotografie

Interview met een fotograaf: Studio Naiko – Beelddenker en plaatjes dromer

Half Tsjechisch en half Nederlands fotografie talent Studio Naiko is geboren in Amsterdam. Ze heeft haar jeugd doorgebracht op verschillende plekken in Nederland, in dorpen en steden, maar in Rotterdam is het fotograferen begonnen.

Nu woont ze in een klein dorpje. Toepasselijk, want Studio Naiko omschrijft zichzelf als een combinatie van stads en dorps en van modern en ouderwets.
Toen ze verhuisde naar het dorpje waar ze nu woont heeft ze haar fotografie werk even op een laag pitje gezet om aan zichzelf te kunnen werken en haar plek te vinden.
Sinds ze het fotograferen weer heeft opgepakt voelt het ontzettend fijn om creatief bezig te zijn en nieuwe uitdagingen aan te gaan. In haar werk creëert Studio Naiko graag een andere wereld. Een romantische, vrije, kleurrijke wereld, dat klinkt voor haar heel fijn. Dat probeert ze dan ook te laten zien in haar fotografie. 

Waar komt de passie om te fotograferen vandaan?

Ik ben wat ze noemen een beelddenker. Ik ben dromerig en zie en denk alles in plaatjes. Toen ik mijn eerste camera kreeg ben ik die plaatjes gaan vertalen naar foto’s. Ik had de eerste serie die ik maakte online gezet en dezelfde avond nog werd ik gevraag om mee te doen aan een expositie. Toen is het balletje heel snel gaan rollen. Nieuwe ideeën ontstonden vanzelf en zo ontdekte ik dat plaatjes maken echt mijn ding is.

Wat of wie zijn jou grootste inspiratiebronnen?

De hele wereld is voor mij een grote inspiratie bron; steden, natuur, films, muziek, mensen, gesprekken en de liefde. Ik haal overal inspiratie uit waarbij mijn aandacht extra gericht is op kleur en vormgeving. Daarnaast houd ik van een vrije sfeer in m’n foto’s, dat kun je zien aan het blote, natuurlijke en het speelse in mijn werk.

750

Wanneer heb je voor het laatst gefotografeerd en wat staat er op die beelden?

Drie dagen geleden heb ik kaarsen en bloemen gefotografeerd voor een nieuw project waar ik nu mee bezig ben. Daarin ga ik interieur producten maken om kunst en functionaliteit te combineren. Op die manier wil ik meer uit m’n foto’s halen.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

In de toekomst wil ik vooral grote projecten doen en iets meer dan alleen fotografie. Ik zou graag hele sets bedenken en mijn foto’s exposeren op grote schaal. Daarnaast wil ik wel graag artiesten blijven fotograferen omdat ik ook ontzettend veel van muziek houd, en altijd veel plezier uit die samenwerkingen haal.

Benieuwd naar meer?

https://www.studionaiko.com/
&
https://www.instagram.com/studionaikonl/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: