Mode

Interview met een mode designer: Rosa van der Horst – Het brein achter Kawaii streetwear merk Too Cute To Kill

De insteek die Roza hanteert, zowel voor haar ontwerpen als in haar dagelijks leven, is bewonderingswaardig. Simply do you honey!

Rosa is een twenty-something ontwerper uit Rotterdam. Haar leeftijd houdt ze geheim, want die doet er niet toe in haar bubblegum wereld, amen! Ze is geobsedeerd door roze, Hello Kitty en Disney. Samen met haar business partner Cécile heeft ze haar eigen Kawaii streetwear merk opgericht genaamd Too cute to kill. Daarnaast is ze freelance ontwerper en stylist.

Waar komt de liefde voor mode vandaan?

Dat is er een beetje met de paplepel ingegoten. Mijn ouders hebben elkaar ontmoet op de kunstacademie dus ik kom uit een creatief gezin. Mijn vader is grafisch ontwerper en groot fan van Disney – vooral Pixar – en mijn moeder is een soort creatieve alleskunner. Mijn vader trouwde jaren later opnieuw en van mijn ‘stiefmoeder’ heb ik leren naaien. Dus cartoons en mode moesten mijn interesses wel worden.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Mijn ouders en mijn zus waren mijn eerste echte inspiratie bronnen. Nu haal ik mijn inspiratie vooral uit sociale problemen en uit subculturen. Er zijn veel negatieve dingen in het leven die een antwoord bij mij oproepen waaruit iets ontstaat. Zoals de bekrompen manier waarop de maatschappij nog steeds kijkt naar de manier waarop men zich kleed. Waarom zou iemand die van top tot teen roze draagt niet serieus genomen moeten worden? Waarom zijn guilty pleasures ‘guilty’ pleasures? Omdat de samenleving vindt dat je je moet schamen voor hetgeen wat je leuk vindt? Deze vraagstukken hebben mijn zakenpartner en mijzelf geïnspireerd tot het opzetten van ons merk met de naam: Too cute to kill. Want fuck dat, je bent gewoon veel te cute om de mond te snoeren.

Wat is jouw meest gekoesterde creatie en waarom?

Mijn eigen merk! Ik heb ADHD en kan daardoor soms wat chaotisch zijn. Tijdens mijn studie heb ik altijd geroepen dat ik geen eigen bedrijf zou beginnen. Toen vond ik op het AMFI mijn ideale business partner Cécile en hebben we het jaren later gewoon gedaan! In de eerste collectie hebben we alle regels die we geleerd hebben op het AMFI aan onze laars gelapt. Op school werd onze liefde voor roze niet bepaald gewaardeerd. Sterker nog, we mochten geen roze meer gebruiken. Het was een bevrijding maar tegelijkertijd kwamen we er later achter dat we veel van die regels toch wel nodig hebben. Maar dat we eindelijk echt onze eigen baby op de wereld mochten zetten was een verademing.

Wat hoop je écht nog eens te kunnen ontwerpen?

Een pretpark of een attractie, een volledige en intense Kawaii ervaring.
Oh! Of een tekenfilm met een eigen poppetje!
Maar met tassen en schoenen zou ik ook heel blij zijn.

Benieuwd naar meer?

https://www.toocutetokill.com/
&
https://www.instagram.com/hellorosa_/?hl=en

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: