Kunst Mode

Interview met een Glitziegal: Amanda van Effrink – Queen of Pink

Met haar mode illustraties, creatieve concepten, pink mindset en kleurrijke outfits hoopt Amanda van Effrink meer shine, sparkle en positiviteit toe te voegen aan de wereld.

Queen of Pink Amanda woont in Amsterdam en werkt onder de naam #GLITZIEGAL. Dit label heeft zij 5 jaar geleden opgezet om haar styling creaties, kunst en mode illustraties een passende naam te geven. Ze vond haar eigen naam te lang en haar achternaam wordt toch altijd fout geschreven, dus ze wilde iets korts en catchy, zoals Rihanna dat ook heeft. Toen ontstond #GLITZIEGAL.

“Glitzie is van glitter, dat is iets waar ik niet zonder kan leven. Het staat ook symbool voor dat het leven meer shine, sparkle en positiviteit nodig heeft. Met mijn mode illustraties, creatieve concepten, pink mindset en kleurrijke outfits hoop ik dat een beetje toe te voegen aan de wereld.
Gal is slang voor girl en staat voor een uitgesproken meisje die weet wat ze wilt. Iemand die niet bang is om zichzelf te zijn, positief in het leven staat en haar dromen hardop uit durft te spreken. Een big smile is haar superpower en haar huisdieren zijn alpaca’s en unicorns.”

Waar komt de liefde voor mode vandaan?

Mijn gedachten gaan gelijk naar mijn oma. Zij was coupeuse en ontwerpster. Ik ken haar niet anders dan dat ze achter de naaimachine zat. Haar atelier had honderden soorten stofjes, alle kleuren garen en de meest uitgebreide naaimachines. Ik vond het heerlijk als zij een outfit voor mij maakte. Samen stof uitzoeken, kleur bepalen en natuurlijk het ontwerp. Ik voelde mij echt een prinses als ik haar designs aan had. Van haar heb ik geleerd een eigen stijl te ontwikkelen, te focussen op je eigen talent en altijd door te zetten. Daarnaast was m’n liefde voor Barbie poppen ook intens groot. Daar is denk ik ook de verslaving voor roze ontstaan.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Oma, omdat zij altijd positief was en energie haalde uit haar passie. Dat was heel fijn om te zien.

Lady Gaga, omdat haar mindset ook mijn mindset is. Alles wat zij draagt, doet en zegt, sluit ik mij helemaal bij aan. (Hetzelfde geldt voor Jeremy Scott trouwens.)

Rihanna, omdat zij laat zien dat elke vrouw mooi en belangrijk is.

Iris Apfel en Baddie Winkle omdat deze vrouwen laten zien dat fashion FUN is. En fun is belangrijk en niet gekoppeld aan leeftijd.

Welke samenwerking was een droom die uitkwam?

Mijn eerste baan was mijn droom baan. Ik heb 8 jaar lang met een lief en leuk team heel veel coole samenwerkingen neergezet. Van auto’s ontwerpen tot een eigen schoenenlijn, een magazine, tassen collecties en verschillende collecties telefoonhoesjes met mijn illustraties erop. Ook mode programma’s maken op tv en de leukste tripjes over de hele wereld, het was allemaal een droom! Ik kijk daar met heel veel trots op terug. Dit was in mijn Fashionchick tijd.

Met #GLITZIEGAL ben ik heel trots op mijn solo exposities. Ik vind het heerlijk om mijn kunst en illustraties tentoon te stellen en mijn droomwereld tot leven te brengen voor publiek. Daarnaast ben ik heel blij dat de wereld steeds meer ready is voor #GLITZIEGAL. Het is een droom die uitkomt om mijn roze creatieve ideeën om te zetten tot werkelijkheid en daarvan te kunnen leven.

Welk concept hoop je écht nog eens uit te kunnen werken?

Mijn ultieme droom is om #GLITZIEGAL uit te breiden tot een internationaal merk. We zijn nu bezig met een online roze magazine, het ontwerpen van mode en lifestyle collecties (in glitzie stijl uiteraard) en er is ook weer een solo expositie met nieuwe kunst in de maak. 2020 wordt een druk jaar en ik ben er klaar voor!

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/glitziegal/?hl=en

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: