Mode Sport

Interview met een mode designer: Madeleine Wallien – Een natuur- en waterliefhebber met een fascinatie voor wildplukken

Madeleine en haar broer Olivier Wallien genieten van het buitenleven, vooral in de buurt van of in het water. Zodoende kwam surf en swim wear merk WALLIEN tot stand.

Madeleine is het creatief brein achter mode merk WALLIEN, met als main focus kleurrijke, levendige en unieke surf- en zwemkleding. Ze laat zich inspireren door de zee, waar ze elke andere week tijd doorbrengt met haar familie in hun strandhuisje. Haar broer Olivier woont aan het water, dichtbij een zeilclub en SUP verhuur.

Waar komt de liefde voor mode vandaan?

Die liefde zat er altijd al in, die is niet gekomen. Ik ben dyslectisch, een beetje een einzelgänger en een creatief mens. Ik kon uren alleen handwerken, naaien, breien, bouwen, etc. Als ik maar iets kon maken.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratiebronnen?

De maatschappij waarin we leven is een onuitputtelijke inspiratiebron. Ik ben getraind als psycholoog en onderzoeker. In al mijn vorige banen heb ik mij bezig gehouden met wat er om mij heen in de maatschappij gebeurt. Ik observeer, analyseer, lees en voel. Ook kijk ik natuurlijk naar wat de grote ontwerpers doen en volg ik een aantal trends.

Wat is jouw meest gekoesterde creatie en waarom?

Ik denk dat die nog gaat komen. Maar ik ben natuurlijk trots op wat we nu al hebben neergezet. Ik houd me bezig met verschillende aandachtsgebieden zoals fotografie, design, re- en upcycling en stofontwikkeling. Als ik mij eenmaal in de toekomst alleen op design mag gaan focussen dan hoop ik een volledige kledinglijn te maken.

Wat hoop je écht nog eens te kunnen ontwerpen?

Een lijn met jurken en jassen. Ook zou ik graag nieuwe stoffen willen ontwikkelen. Ik houd heel erg van de natuur, wildplukken en bijvoorbeeld fermenteren. Op de modescholen zijn ze bezig met stoffen van natuurlijke materialen ontwikkelen en ik denk dat ik alleen al als hobby een stof zou willen ontwikkelen van bijvoorbeeld paddenstoelen, wortelen of weet ik veel wat.

Benieuwd naar meer?

https://www.wallien.com/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: