Cultuur Kunst

National Geographic – Planet or Plastic? in Museon

Dat plastic ongelooflijk destructieve gevolgen heeft voor de gezondheid van de planeet is onderhand een gegeven waar niemand omheen kan. Museon in Den Haag exposeert foto's waarin plastic centraal staat.

In het Museon in Den Haag hangen tot en met zondag 31 januari 2021 zo’n zestig foto’s waarop plastic te zien is. De productie en het gebruik van plastic eveneens als zwerfafval komen naar voren op deze journalistieke, artistieke en wetenschappelijke foto’s.

Justin Hofman

De foto’s in de tentoonstelling maken een onvergetelijke indruk, inspireren en zetten aan tot een bewustere omgang met plastic. Kom bijvoorbeeld kijken naar de foto’s van de winkeltjes die zijn overladen met plastic artikelen, de golfsurfer in de plasticsoep of de foto van een man en vrouw die een zero-waste lifestyle nastreefden en na twee jaar slechts één jampotje vol onrecyclebaar en oncomposteerbaar afval overhielden.

Richard John Seymour

Fotografie, met name natuurfotografie, speelt al meer dan een kwart eeuw een belangrijke rol in de programmering van het Museon. Onder de noemer Wereldfotografie krijgt het medium een permanente ruimte in het museum en een vaste plek in de programmering. De fototentoonstellingen sluiten aan bij de thematiek van het museum. Met dat doel is het Museon een samenwerkingsverband aangegaan met National Geographic, waarmee het museum qua thematiek nauwe verwantschap vertoont. National Geographic Planet or Plastic? wordt getoond in speciale 100 x 100 cm duratrans presentatiepanelen met LED-technologie.

Bron: https://www.museon.nl/nl/tentoonstelling/national-geographic-planet-of-plastic

Randy Olson

Kopfoto door Jordi Chias

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: