Kunst

Interview met een kunstenaar: Rosey Jones – Kleurrijke illustraties met een old school tatoeage randje

Het werk van Rosey brengt comfort aan anderen en brengt een vorm van zelfherkenning met zich mee. Een connectie met haar publiek via kunst bestempelt ze dan ook als zeer waardevol.

Rosey is 28 jaar en Visueel Kunstenaar in de breedste zin van het woord. Maar haar kunst uit zich vooral in illustraties en fotografie. Officieel is ze een paar jaar geleden afgestudeerd als fotograaf, echter heeft ze van illustratie haar beroep gemaakt. Ze runt al 5 jaar haar eigen webshop waar haar illustraties te vinden zijn in de vorm van prints en op bijvoorbeeld mokken en tassen.

Waar komt de passie om te creëren vandaan?

Eigenlijk teken ik al zolang ik me kan herinneren en was ik vroeger altijd bezig met dingen maken. Kleien, tekenen, schilderen, ik vond het allemaal even leuk!
Dit nam serieuzere vormen aan toen ik een tiener werd. Ik vond het toen lastig mezelf te uiten. In fotografie vond ik echt een uitlaatklep. Dit verschoof langzaam naar illustraties maken. Een lange tijd illustreerde ik op papier, met potlood of verf, maar later steeds meer digitaal. Ik denk dat het een manier was om mijn hoofd even leeg te kunnen maken, dit is nooit veranderd.
Ik vind het super leuk als mensen vertellen dat ze comfort vinden in mijn tekeningen, of er iets van zichzelf in herkennen.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Ik ben eigenlijk altijd wel geïnspireerd door dingen om me heen, dit kan een toffe botanische tuin zijn of een stuk muziek wat ik hoor. Dit is ook één van de redenen waarom ik graag buiten ben, er is altijd wel iets te ontdekken.

Qua namen vind ik Diane Arbus heel interessant, maar bijvoorbeeld ook Keith Haring. Zoals je misschien wel ziet liggen deze mijlenver uit elkaar, maar dat vind ik juist het leuke eraan. Om mezelf en mijn interesses niet in een krap kader te proppen, maar juist open te staan voor allerlei soorten kunst en de manier waarop dit wordt geuit!
De eerste illustrator die mijn interesse wekte (als kind dus) was Fiep Westendorp.

Wanneer heb je voor het laatst iets gemaakt en wat was het?

Dit was vorige week. Het is een illustratie van een paar engelen. Ik had dit idee al lang in m’n hoofd maar telkens niet de tijd om het uit te werken, dus ik was blij toen ik even een vrije dag had om eraan te werken.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Hopelijk kan ik de komende jaren mijn webshop nog meer uit gaan breiden met verschillende producten! Ik ben ooit begonnen met alleen maar prints en ik ben dus al super blij dat ik zoveel items heb kunnen toevoegen de afgelopen 5 jaar. Maar het kan natuurlijk altijd meer en beter. Zolang ik er plezier in blijf houden hoor je mij in ieder geval niet klagen!

Benieuwd naar meer?

http://roseyjones.bigcartel.com/
&
https://www.instagram.com/roseyjones/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: