Muziek

Het luisteren van het debuut album ‘Bucking The Tiger’ van Max Poolman is als binnenstappen in een thuisconcert

Max is een Amsterdamse singer-songwriter die muziek maakt met Folk en Country invloeden. Hij wordt onder andere geïnspireerd door artiesten als Ben Howard, Ryan Bingham en Ryan Adams. Max zijn live optredens slepen het publiek mee in zijn persoonlijke verhaal, dit komt door zijn rauwe stem en intieme liedjes vol folklore.

Een paar jaar geleden leek optreden en muziek maken voor Max Poolman even niet zo vanzelfsprekend meer. Na een skateboard ongeluk zorgden aangetaste zenuwen in zijn hand ervoor dat gitaar spelen steeds moeilijker werd. Gedwongen stopte hij een jaar met gitaar spelen om zich volledig te kunnen focussen op zijn herstel. En met succes, want dankzij zijn doorzettingsvermogen en harde werken kan Max Poolman weer als vanouds gitaar spelen.

In 2019 brengt Max zijn eerste twee singles ‘Follow The River’ en ‘Dreamers’ uit in eigen beheer. Ook brengt hij eind 2019 een live EP uit genaamd ‘Ijland Studio Sessions’.

Naast de release van zijn eerste nummers is Max ook steeds vaker te zien op verschillende podia door heel Nederland. Buiten een vaste avond bij De Tulp in Amsterdam en verschillende festivals, heeft Max zijn eerste buitenlandse tour; een zomertour door Frankrijk. Ook in 2020, ondanks de corona crisis, was Max weer op verschillende podia te zien in Nederland en ook de zomertour werd herhaald. Dit maal zelfs uitgebreid met optredens in Frankrijk en Spanje.

De nummers van Max zijn geïnspireerd door thema’s als duurzaamheid, natuur en oude folkloristische verhalen. Om de roots van de Folk en Country muziek op te zoeken, verbleef Max begin 2020 in Mexico en de Verenigde Staten. Op dé plek waar deze genres hun oorsprong vinden, werkte Max aan materiaal voor zijn debuut EP en trad hij regelmatig op.

Voor de debuut EP ‘Bucking The Tiger’ heeft Max samengewerkt met verschillende bekende muzikanten. Hierop werkte hij, net als zijn voorgaande opnames, samen met producer en gitarist Jeroen Egge, die onder andere heeft gewerkt met Pete Doherty, Tyler The Creator en Nederlands talent zoals Dursun. Samen met Pablo van de Poel, bekend van DeWolff, heeft Jeroen Egge de EP geproduceerd.
Op de EP speelt ook toetsenist Rowan de Vos, bekend van Dawn Brothers, Tommy Veenstra, van onder andere Lucas Hamming en Alaska Pollock. En drummer Tim Koning, van de Leif de Leeuw Band. De backing vocals werden ingezongen door Laura Lewis en Maddy Moreah.

De stijl van Max dringt binnen, in huis, in het hart. Vooral wanneer gespeeld op vinyl is het net alsof hij met gitaar in hand in een woonkamer zijn liedjes speelt.

Benieuwd naar meer?

https://www.maxpoolman.com/
&
https://www.instagram.com/maxpoolmanmusic/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: