Muziek

Interview met een band: The Garnals – Lo-fi indierock met een psychedelisch randje

De gloednieuwe band The Garnals uit Arnhem en Nijmegen ontstond in januari en had alle tijd om te schrijven wegens de corona perikelen.

Twan uit Arnhem en Lasse uit Nijmegen vormen samen de band The Garnals. Ze schrijven muziek, dat nemen ze samen op in hun studio en dan treden ze op, hoewel dat momenteel natuurlijk lastig is. Ze proberen alle nieuwe ideeën die ze hebben zo snel mogelijk uit te werken en op te nemen om de spontaniteit en energie zo goed mogelijk te bewaren. Ze vinden het creatieve aspect belangrijker dan technische perfectie. Op die manier creëeren The Garnals hun sound.  De stijl waarin ze spelen laat zich het beste omschrijven als lo-fi indierock met een psychedelisch randje.

Waar komt de passie voor muziek vandaan?

Twan: Ik denk dat het voor mij allemaal is begonnen toen mijn stiefvader vroeger na het eten vaak zijn jukebox aanzette. Dan stonden mijn zusje en ik altijd na het afwassen mee te zingen en dansen. Toen ik wat ouder werd, werd heel cliché mijn hart een keer gebroken en ben ik begonnen met gedachten van me af schrijven. Later leerde ik mezelf gitaar spelen en langzaamaan ontstonden mijn eerste liedjes. Weer later, toen ik op een muziekopleiding zat, ben ik Lasse tegengekomen.

I got mine, The Garnals

Wat (of wie) zijn jullie grootste inspiratie bronnen?

We laten ons inspireren door artiesten zoals The Brian Jonestown Massacre, Kurt Vile en Psychic Ills. In hun sound hoor je vaak ook imperfecties terug. Niet alles wordt glad gestreken en juist daardoor blijft het gevoel van een nummer overeind.  Wie naar ons luistert zal zeker invloeden van o.a. deze bands terug horen.

Welk optreden is het meest memorabel tot nu toe en waarom?

Wij zijn als band pas begin dit jaar begonnen en door alle COVID-19 perikelen hebben we pas één keer voor publiek kunnen optreden, dat was in het Coehoornpark in Arnhem, dus die komt zeker in de top 3.
Het voelde heel goed om buiten in een tent te kunnen staan, met een beetje fantasie waanden we ons op een festival. De sfeer was goed en we kregen enthousiaste reacties. Hopelijk mogen we snel weer!

Wat is jullie grootste droom?

De droom is om dit zo lang mogelijk te kunnen blijven doen en veel mooie platen te maken. We hopen op een dag (een deel) van onze inkomens met muziek te kunnen verdienen. En het zou supervet zijn om eigen Garnals-tours in het clubcircuit te kunnen spelen!

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/thegarnals/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: