Muziek

Interview met een muzikant: Mitch Julius – Muziek als directe weg van hart tot hart

Michiel Hagemeijer maakt soulvolle muziek onder zijn artiestennaam Mitch Julius.

Michiel schrijft vaak over actuele dingen in het leven, zoals de effecten van technologie op de mensheid of het belang van de connectie met de natuur en het gemis hiervan. Zijn muziek wordt vaak onderbouwt door melodische gitaar, trompet en saxofoon solo’s.

Onlangs heb ik mijn debuut EP bestaande uit 5 singles uitgebracht, allen te beluisteren op alle streaming platforms. Verder is er een animatie video gecreëerd voor het nummer Pale Sea en een live set opgenomen door De plek van.

Waar komt de passie voor muziek vandaan?

Eigenlijk heb ik mijn hele leven al een passie voor kunst. Voordat ik überhaupt kon praten was ik altijd druk bezig met op mijn manier verhalen vertellen en me te laten voeden door geluid en beeld.
Toen ik op mijn vijftiende begon met gitaarles vond ik het eigenlijk niet zo leuk. Ik ben nooit een goede leerling geweest, nooit een groot fan van het opvolgen van regeltjes. Ik ben niet iemand die graag handelingen herhaalt die al eens zijn gedaan. Dus toen ik voor het eerst ging improviseren werd ik pas echt verliefd. Dat gaf mij het gevoel mijn emoties op pure wijze te kunnen vertalen. Een echte uitlaatklep, geweldig.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Artiesten zoals Jimi Hendrix en John Mayer hebben mij geïnspireerd muziek als communicatievorm te kiezen. Door je gevoel het instrument te laten transformeren, naar wat voor geluid dan ook. Naast Jimi en John – die overigens geweldige songwriters zijn – hebben Bob Dylan, Rodriguez en Gil Scott-Heron mij erg geïnspireerd op het gebied van schrijven en poëzie. Verder ben ik helemaal weg van de groove die D’Angelo en Erykah Badu met zich mee dragen, te gek.

Welk optreden is het meest memorabel tot nu toe en waarom?

Dat was mijn optreden op het Zilvervloot festival vorig jaar. De energie was zo goed die dag, er was een complete synergie tussen artiest en publiek.

Wat is jouw grootste droom?

Mensen inspireren! Ik ben ervan overtuigd dat de waarheid van muziek één van de krachtigste dingen in het leven is. Het brengt mensen samen en het verspreid liefde. Een nummer wat is opgebouwd uit verhaal en gevoel, wat een bepaald bericht met zich mee draagt, dat heeft kracht tot inspireren. Een directe weg van hart tot hart.

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/mitch.julius/?hl=en

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: