Culinair

Interview met een restaurant eigenaar: Jeroen Lens – Mexicaans feest bij Local Dealer Food Inc.

Regio Amsterdam heeft deze buurt Mexicaan met vrolijk jaren 80 interieur tot favoriet gedoopt.

Jeroen Lens a.k.a. Paquito is de founding father van Local Dealer Food Inc. en zijn liefde voor eten is een passie die al lange tijd in hem huist. Koken is iets waar hij vooral thuis in de keuken mee experimenteerde. Door verschillende projecten als freelancer kwam hij met hospitality in aanraking. Hij houdt ervan om met mensen samen te werken en coole inspirerende omgevingen te creëeren. Dat kan hij allemaal kwijt in hospitality.

Wie wil je bereiken met Local Dealer?

Het liefst iedereen, want ik vind dat iedereen ons eten moet proeven. Het is écht meer dan geweldig, al zeg ik het zelf.
In mijn approach to the business heb ik echter wel een duidelijk kader gesteld voor wie ik dacht dat het Local Food Dealer Inc. concept bedoeld zou zijn.
Onderhand zijn we een plek van de buurt geworden. De hele Mexicaanse community die in de regio Amsterdam woont komt hier eten. Eveneens als het gros van de Amerikaanse expats en jong en hip Amsterdam zien we hier vaak.

Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit hebt gegeten?

Jeetje, zo out of the blue kan niet op iets anders komen dan wat we nu zelf maken. Je moet onze ceviches proeven! Dagverse vis, vaak aan de lijn gevangen. Hiermee maken we een Classico en Jalisco die echt finger-licking goed zijn. Ook de tacos die we maken zijn niet normaal lekker. Momenteel, tijdens de lockdown, zijn we gestart met burritos maken. Die zijn onwijs juicy. Alles wat hierop zit maken we zelf, inclusief de tortilla. Die maken we van ons eigen zuurdezem.

Welke toekomst zie je voor Local Dealer?

Heb je even? Alle gekheid op een stokje. Het is jammer dat covid ons land en zelfs de wereld zo in zijn greep heeft, anders waren we denk ik al verder geweest. Maar achter de schermen zijn we behoorlijk hard aan de weg aan het timmeren. We gaan met LD op de markt staan en we zijn bezig met 3 hele spannende projecten die allemaal nog in de kinderschoenen staan. Als het zo ver is, is deFINERTHINGSclub de eerste die het mag weten.

Benieuwd naar meer?

https://localdealer.nl/
&
https://www.instagram.com/localdealerfoodinc/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: