Kunst

Interview met een kunstenaar: Joni Kling – De getatoeëerde multidisciplinaire kunstenares

Joni Kling is het creatieve brein achter Studio Kling. Deze multidisciplinaire kunstenares vindt haar basis in illustratie en schilderen.

Het werk van Joni is levendig, abstract, kleurrijk en helemaal eigen. Een schilderij of illustratie van Studio Kling is van mijlenver te herkennen en dat is iets om te vieren.

Waar komt de passie om te creëren vandaan?

Het heeft altijd al in mijn brein gezeten. Ik denk vaak in vorm en kleur en ik teken al sinds dat ik klein ben. Dat is iets wat ik van mijn opa en mijn moeder heb meegekregen. Ik tekende vaak met mijn opa als ik daar op bezoek was.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Dat verandert altijd wel. Het kan onder andere schilderkunst, muziek, mode of architectuur zijn. Zoals nu bijvoorbeeld, ik vind Kandinsky, Jacqueline de Jong, Fong Leng en Philip Akkerman al een tijdje heel intrigerend.

Maar Picasso is wel mijn held, forever. Maar ook Miró, Karel Appel, Escher en Keith Haring. Ik ben groot fan van Art Deco. Ik ben geobsedeerd door oude culturen en hun kunsten. Griekse mythologie en Egyptische kunst vind ik prachtig, maar nu ben ik met de Maya’s bezig. Hun schrift is geweldig.

Wanneer heb je voor het laatst iets gemaakt en wat was het?

Vandaag ben ik verder gegaan met 2 schilderijen. Ik ben altijd wel aan het schilderen. Mijn kunst hangt een lange tijd aan mijn muur zodat ik er lekker naar kan kijken en eraan verder kan werken wanneer ik daar zin in heb.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Ik ben nu 2 jaar fulltime kunstenares. Ik hoop dit de rest van mijn leven te kunnen blijven. Eigenlijk precies zoals nu maar dan bigger, better and all over the world!

Benieuwd naar meer?

https://www.studiokling.com/
&
https://www.instagram.com/studiokling/?hl=en

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: