Culinair

Charlotte Labee – Brain Food: voeding voor gezonde hersenen – het boek!

Hersenen die optimaal werken zijn essentieel voor een gebalanceerd en belonend leven. Wie zichzelf graag verzorgt mag daarbij het voeden van het brein niet vergeten.

Weet wat je eet. Die zin is nog nooit eerder zó toepasselijk geweest als nu, gezien we het Brain Food boek van Charlotte Labee behandelen. In dit boek staat advies over voeding en gezondheid, inclusief 79 recepten!

Charlotte: “Voeding is in de afgelopen jaren enorm veranderd. We eten tegenwoordig compleet anders dan tijdens het grootste deel van onze menselijke evolutie. Hierdoor kan ons brein niet meer optimaal functioneren, met vele moderne gezondheidsklachten tot gevolg.”

In het (kook)boek Brain Food laat Charlotte aan de hand van de laatste inzichten uit de orthomoleculaire geneeskunde en neurowetenschap zien hoe je deze situatie met een ‘brain food lifestyle’ en kennis van je eigen hersenen structureel kunt omdraaien.

Het draait allemaal om het combineren van de kracht van natuurlijke voeding en jouw eigen brein om nieuwe gewoonten te creëren. De praktische voedingstips en heerlijke recepten maken het makkelijk én leuk (niet geheel onbelangrijk) om brain food in je leven te integreren.

Naast het Brain Food boek raden wij ook aan om Brain Balance te lezen. De twee publicaties zijn een mooie aanvulling op elkaar en geven je inzicht in waarom het belangrijk is om bepaalde keuzes te maken. Dit allen aan de hand van Charlotte haar eigen ervaringen.

Meer weten?

https://www.charlottelabee.com/boek/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: