Kunst Literatuur

Debuut dichtbundel van redacteur Kim Longwood: WREEDFABRIEK – Nu beschikbaar voor pre-order!

De tijd is eindelijk daar: oprichter, eigenaar, redacteur en kunstenaar van deFINERTHINGSclub Kim Longwood brengt – samen met Uitgeverij Lipari – haar debuut dichtbundel ‘WREEDFABRIEK’ uit (in beperkte oplage). De bundel is vanaf juni officieel verkrijgbaar, maar nu al beschikbaar voor pre-order.

Front cover dichtbundel WREEDFABRIEK

Over Kim

Gepubliceerd auteur Kim Longwood schrijft al meer dan 15 jaar korte proza, poëzie en
artikelen. Met haar kennis van kunst en literatuur brengt zij graag realiteit, avontuur
en fantasie samen. In haar werk komt vaak een droog gevoel voor humor naar voren,
eveneens als de prangende noodzaak de geromantiseerde kant van het leven te delen.
Maar er zit ook pijn in haar werk, want niet alles loopt altijd op rolletjes.

De gedichten van Kim zijn gepubliceerd in de verzamelbundels van de GedichtenSalon
(2021), Poemtata Poëziewedstrijd (2019) en Haarlemse Dichtlijn (2019). Wreedfabriek is haar langverwachte debuut dichtbundel.

Pre-order WREEDFABRIEK: SHOP DE BUNDEL

Literaire podia zijn haar tevens niet onbekend. Kim heeft sinds 2018 bij een
diversiteit aan organisaties gedichten en spoken word voorgedragen. Ze combineert
graag de intensiteit van geschreven poëzie met de flair van voordracht.

Kim runt online kunst en cultuur platform deFINERTHINGSclub, waar zij een
stem geeft aan de creatieven van Nederland. Haar missie is om zowel haar eigen
boodschap als die van anderen te delen. Ook zet zij haar schrijfkracht in voor onder
andere De Buik, Weekends in Rotterdam en LotteLust.

(Meer informatie te vinden op de ‘info’, ‘contact’ en ‘diensten’ pagina’s.)

Back cover dichtbundel WREEDFABRIEK

Collega dichters Derek Otte en Peter Swanborn lazen het manuscript en deelden vleiende woorden voor op de back cover van de dichtbundel.

Kim: “Deze bundel stond al lange tijd op mijn mentale agenda. Het idee ontstond in 2019, gedichten volgden in 2020. Maar het was pas begin oktober vorig jaar dat ik besloot er écht voor te gaan zitten. In 3 maanden tijd heb ik bestaande gedichten herschreven en nieuwe gedichten vormgegeven. Er zit veel bloed in, letterlijk en figuurlijk.”

Woord en beeld gaan hand in hand

Naast de samenwerking met Lipari – kleine uitgeverij van poëzie – is de bundel verrijkt door het werk van Marit Otto, beeldend kunstenaar uit Zwolle. Marit is een multidisciplinaire kunstenaar met een grafische achtergrond.

Marit: “Kenmerkend voor mijn autonome werk is de centrale rol voor de mens in vorm en gedrag. Het is vaak een weerspiegeling van actuele maatschappelijke thema’s maar ook het alledaagse en het persoonlijke zijn belangrijke inspiratiebronnen. Hoewel mijn werk esthetisch is om te zien schuilt er vaak een soort onbehagen in. Schurende esthetiek.

Marit Otto

Marit heeft het kunstwerk – gebruikt voor de cover van de dichtbundel – gecreëerd na het lezen van het manuscript. De sfeer van het werk is haar interpretatie van de inhoud van de bundel.

Marit: “Onbeantwoorde liefde, lust, pijn, onderwerping, verdriet en mentale overwinning komen op een rauwe, ongefilterde manier voor het voetlicht. Nu dragen veel thema’s en zeker de liefde een soort universele waarheden en waarnemingen met zich mee, waar menigeen toch herkenning in vindt, rauw of niet. En ik moest het gaan vertalen naar een pakkend en verassend beeld.”

Pre-order WREEDFABRIEK

De bundel verschijnt officieel in juni 2021, maar is vanaf nu al te bestellen via Lipari.nl, waar slechts 400 stuks beschikbaar zijn. Kim en de uitgeverij kwamen tot het besluit de bundel in beperkte oplage aan te bieden, waardoor het werk bijzonder en exclusief blijft, wat qua sfeer beslist bij de gedichten past.

Kim: “Ik hoop een stem te hebben gegeven aan niet alleen mijn pijn en trauma, mijn lust en hopeloze romantiek, maar ook aan dat van iedereen die de bundel leest.”

Pre-order debuut dichtbundel WREEDFABRIEK

XOXO – Kim Longwood

Plaats een reactie