Cultuur

Trendy gezondheidsproducten: TOP of FLOP?

Iedereen koopt weleens zomaar een product waarvan ze eigenlijk niet weten of het wel doet wat het belooft te doen. Hoe zit dat met deze gezondheidsproducten?

Of het nou via een Instagram reclame is, bij de kassa van een drogisterij of als check-out deal in een digitaal winkelmandje: impulsaankopen doen we allemaal. Vaak zijn we sneller geneigd om iets aan te schaffen als het wordt aangeprezen als wondermiddel. Uiterlijk en gezondheid spelen een grote rol in hoe ontvankelijk we zijn voor het aanschaffen van een product waar we niet naar op zoek waren. Al die trendy items, voelen we ons daar nou echt beter door?

Soms moet je het er gewoon op wagen, want wie weet is het wel jouw nieuwe ‘it-item’ (of it-em?). Maar houd er rekening mee dat het ook een complete flop kan zijn. Hoe zit dat met Hismile, Scrubi en afslank supplementen?

Hismile

Witte tanden, stralende parels, wie wil dat nou niet?
Hismile is een tandverzorging merk met verschillende producten die direct en/of langdurig resultaat beloven. Van paarse tandpasta waar je meteen wittere tanden door krijgt (iets met ‘bah, vies, geel’ en kleurcontrast) tot whitening powder.

De producten ruiken en smaken lekker én ze doen wat ze beloven. Nee, je hebt niet opeens een Hollywood Smile zoals op Instagram wordt getoond, maar er is merkbaar verschil te zien. En een paars goedje in je mond en wasbak is best grappig.

Daarbij komt kijken dat de verpakking en branding zeer aangenaam voor het oog zijn, dus het staat ook nog eens leuk in de badkamer.

Mooie glimlach bestellen?

Scrubi

Nooit meer bultjes van het scheren, geen pijnlijke wax behandelingen meer, nooit meer dit, nooit meer dat. Hoe vaak hebben we dat al niet gehoord?
Was het maar waar.

De Scrubi is een ‘magisch’ kristallen steen (een stuk glas) wat door circulaire bewegingen over de huid al het haar op benen, armen en andere delen van het lichaam verwijdert. Not.

Het is hoogstens een overpriced eeltschraper, maar zelfs dat doet de Scrubi niet goed. Houd je geld lekker in je portemonnee, of koop er goede kwaliteit scheermesjes mee.

Geld weggooien?

M Double You afslank supplementen

Burners zijn supplementen gebaseerd op onder andere het effect van caffeine die ondersteuning bieden wanneer je wilt afvallen. De stofwisseling en vetverbranding worden voor, tijdens en na een training gestimuleerd. Ook onderdrukt het de eetlust, of – zoals wordt gecommuniceerd door House of Nutrition – de trek in zoetigheid.

Is dat waar?
Meh. Het is niet niet waar. Het is ook niet 100% waar. Dit soort producten gaan hand in hand met gezond eten en beweging. En gezond eten en een actief leven leiden zijn vaak al goed voor de stofwisseling en vetverbranding. Deze supplementen zijn eerder een vorm van ondersteuning dan een wondermiddel. Gelukkig zijn ze daar wel eerlijk over.

Misschien helpt het op een ‘placebo effect’ manier, omdat wanneer je geld, tijd en energie in afvallen stopt, je eerder geneigd bent om je best te doen. Het slikken van een supplement ter ondersteuning van jouw fitness journey kan voor de soms broodnodige motivatie zorgen. Lekker doen dus, maar uiteraard wel veilig en verantwoord.

Nieuwsgierig naar de supplement opties?

Elk mens is anders. Elk mens heeft andere producten nodig. Wat voor jou werkt, werkt misschien niet voor jouw partner. En waar jouw beste vriendin bij zweert geeft jou misschien huidirritaties. Het belangrijkste is dat je vindt wat voor jou werkt. Maar: sommige producten zijn écht onzin. (You know who you are… Scrubi.)

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: