Cultuur Fotografie Kunst Mode

Kunsthal Rotterdam: Here We Are! Women in Design 1900 – Today

120 jaar aan meubels, keramiek, glaswerk, juwelen, mode, grafische vormgeving en textiel. Ontworpen door vrouwen.

De tentoonstelling Here We Are! Women in Design 1900 – Today is een viering van ruim 100 vrouwen die bepalend zijn voor de wereld van design. De Kunsthal in Rotterdam laat bijzondere stukken uit de collectie van Vitra Design Museum zien. Denk aan Bauhauspioniers, het ontwerp van ruimtecapsule-interieurs, legendarische designklassiekers en vrouwen die duurzame innovaties ontwerpen.

De toekomst van design

Getalenteerde vrouwen verleggen de grenzen van wat we design noemen én voor wie producten, meubels, sieraden en kleding worden gemaakt. Duurzaamheid en de nieuwste technologieën spelen een grote rol. Daarnaast geven in deze tentoonstelling projecten uit social design, stedenbouwkunde en digitale mode een blik op de toekomst.

De tentoonstelling is tot en met 30 oktober 2022 te zien. Ontdek tijdens het bezichtigen van Here We Are! een nieuwe visie op het verhaal van modern en hedendaags design.

Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs

Here We Are! Women in Design 1900 – Today heeft een nominatie voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs binnengehaald. Het publiek kon tot en met woensdag 14 september stemmen op de favoriete tentoonstelling van 2022.

Vrouwelijke pioniers

Breng een bezoek aan Kunsthal Rotterdam om iconische designs van onder andere Greta Magnusson, Liisi Beckmann en Cini Boeri te zien. Ook kun je modernistische stukken van de beroemde Charlotte Perriand, Eileen Gray en Clara Porset bewonderen.
Daarnaast worden minder bekende baanbrekende vrouwen uitgelicht, zoals Louise Brigham en Gunta Stölzl.

Nederlands trots

Iris van Herpen, één van de meest bekende Nederlandse mode designers van onze tijd, kan natuurlijk niet ontbreken. Haar prachtige ontwerpen gaan de wereld rond en zijn altijd direct te herkennen.

Welkom In my room

Deze podcast van Kunsthal Rotterdam in samenwerking met The TittyMag is geïnspireerd op Here We Are! Women in Design 1900 – Today. In drie afleveringen bespreekt Cathelijne Blok samen met gasten van de Kunsthal het thema huis en thuis.

Meer informatie over de podcast vind je hier.

Benieuwd naar meer?

Plan jouw bezoek aan Kunsthal Rotterdam om de Here We Are! tentoonstelling te zien.

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: