Cultuur Kunst

Huis Sonneveld – Een ouderwetse villa in de stijl van Het Nieuwe Bouwen

Rotterdam staat bekend om een diversiteit aan architectuur. Niet alles valt in de smaak, maar er valt met zekerheid te zeggen dat Huis Sonneveld een bijzonder stukje erfgoed is waar menig bezoeker van geniet.

Huis Sonneveld is een totaalconcept. Denk aan een harmonieuze samensmelting van architectuur, interieur en inrichting. Alles is op elkaar afgestemd. Alles versterkt elkaar. De museumwoning is licht en ruim, heeft veel buitenruimte en grote raampartijen.

Hartje centrum Rotterdam

De bijzondere museumwoning ligt aan de rand van het Museumpark in Rotterdam. Vroeger werd deze woning door iets minder bedrijvigheid omringd, maar tegenwoordig zijn er veel musea, restaurants en bars in de buurt te vinden. Het Nieuwe Instituut ligt er tegenover en leuk om te weten is dat Huis Sonneveld onderdeel is van deze organisatie.

Architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt

Huis Sonneveld is één van de best bewaard gebleven woonhuizen, specifiek in de stijl van Het Nieuwe Bouwen. Architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt ontwierp dit bijzondere woonhuis aan het begin van de jaren 30.
Brinkman en Van der Vlugt zijn onder andere bekend van de iconische Van Nellefabriek én het Feyenoordstadion.

W.H. Gispen

Het interieur is in nauwe samenwerking met W.H. Gispen ontworpen. Brinkman en Van der Vlugt hebben bijna alle meubels en lampen samen met firma Gispen speciaal voor Huis Sonneveld bedacht en gemaakt.

Het komt door dit maatwerk dat de Sonneveld familie kon leven in gepersonaliseerd luxe en comfort. Huis Sonneveld is geen dogmatisch voorbeeld van functionalisme, het is een speciale en persoonlijke leefomgeving.

Restauratie Huis Sonneveld

Het zal je niet verbazen, maar Huis Sonneveld is een Rijksmonument. De woning werd in 2001 als museumwoning opengesteld voor publiek, na een zeer zorgvuldig uitgevoerde restauratie. Het doel? Huis en interieur terugbrengen naar de oorspronkelijke staat.

Benieuwd naar meer?

Huis Sonneveld is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Kaartjes kosten tussen de €7 en €14.

Check voor meer informatie de website van Huis Sonneveld.

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: