Kunst

Kunsthal Rotterdam: Home is where the Art is – Collectie Johan Poort en Manon Visser

De tentoonstelling ‘Home is where the Art is’ laat zien dat kunst verzamelen het leven kan verrijken.

Johan Poort en Manon Visser zijn fanatieke verzamelaars die het publiek van Kunsthal Rotterdam uitnodigen om hun gezamenlijke kunstcollectie te bekijken en beleven. Ze verzamelen al vijf jaar kunst en dat doen ze op intuïtieve wijze. Verschillende stromingen en periodes kruisen elkaar in deze gevarieerde collectie.

Abstract, levendig en figuratief

In de collectie zijn abstracte werken van Bram Bogart en Rotterdammer Ton van Os opgenomen. Deze werken worden afgewisseld met levendige, figuratieve kunst van kunstenaars als Marlene Dumas, Yoshitomo Nara, Sungi Mlengeya, Pat Andrea en Diederick Kraaijeveld.

Huiselijke setting

De tentoonstelling is in een intieme, huiselijke setting opgebouwd. Hierdoor kan het publiek dwarsverbanden tussen uiteenlopende kunstwerken waarin de liefde van de verzamelaars voelbaar is ontdekken.

Kunsthal Rotterdam vertelt

“Het verzamelen van kunst, hoe een kunstcollectie tot leven komt en hoe kunst een huis een thuis kan maken, vormen de rode draad van de tentoonstelling. Johan Poort studeerde bouwkunde en groeide op met kunst. Manon Visser is kunsthistoricus en goudsmid. Het publiek krijgt een bijzondere inkijk in hun nog jonge collectie die initieel niet bedoeld is voor een museale presentatie. Door bijzondere combinaties van werken ontstaan nieuwe associaties en verhalen. Home is where the Art is neemt de bezoeker mee in de gedachten van de verzamelaars en laat zien wat een kunstverzameling kan betekenen op persoonlijk niveau.”

Liefde op het eerste gezicht

Voor Johan Poort en Manon Visser draait het niet om hoeveel een kunstwerk kost. Werken in oplage en productverpakkingen maken – naast duurdere stukken – onderdeel uit van de collectie. Dit laat zien dat de waarde van de kunst niet per se leidend is voor het verzamelen. Het gaat om de persoonlijke relatie. Liefde op het eerste gezicht.

De tentoonstelling is nog tot en met 11 december 2022 te bezichtigen. Meer informatie over Home is where the Art is vind je op de website van Kunstal Rotterdam.

Benieuwd naar meer?

https://www.kunsthal.nl/nl/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: