Kunst

Depot Boijmans Van Beuningen: het eerste publiek toegankelijk kunstdepot ter wereld

Dit is bijzonder. Een kunstdepot waar je niet alleen als medewerker, maar ook als bezoeker naar binnen mag. Het depot staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in Museumpark Rotterdam.

Een glazen pot, van spiegels. Helemaal zilver, gigantisch, maar ook een soort van onopvallend. Want alles en iedereen om Depot Boijmans Van Beuningen heen wordt weerspiegeld in de bijzondere facade. Futuristisch is een understatement.

151.000 kunstwerken

Breng je een bezoek aan Depot Boijmans Van Beuningen? Dan zie je het resultaat van 173 jaar kunst verzamelen. In dit depot zijn meer dan 151.000 verzamelde kunstwerken opgeslagen, welke zijn gerangschikt en gestructureerd in 14 depotruimten met 5 verschillende klimaten.

Glazen paradijs

Depot Boijmans Van Beuningen is een gebouw zoals geen ander. Van buiten een spiegelparadijs, van binnen een meesterwerk van glas en metaal. De doorzichtigheid past perfect bij het idee achter het depot: een kijkje achter de (glazen) schermen.

Naast alle opgeslagen kunstwerken zijn de werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een kunstcollectie te zien. Denk bijvoorbeeld aan kunstrestauratie.

Depot Boijmans Van Beuningen is geen museum

Dit depot is de eerste ter wereld dat toegang biedt tot een complete museumcollectie. Maar niet zoals je gewend bent. In Depot Boijmans Van Beuningen worden geen tentoonstellingen gemaakt. Je kunt wel zelfstandig of met een gids door het gebouw dwalen. Wanneer je een tour met gids boekt krijg je net iets meer te zien, dus voor de echte nieuwsgierige aagjes is dit een goede optie.

Openingstijden en tickets

Het depot is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11:00 tot 18:00 uur.

Tot en met 18 jaar kun je gratis naar binnen en voor volwassenen kost een bezoek €20. Tickets zijn van tevoren online te bestellen, doe dat hier en kies meteen een tijdslot.

Benieuwd naar meer?

https://www.boijmans.nl/en/depot

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: