Muziek

Eerste single van de debuut-EP van Imre de Graaf: What Happened to Jessie Brown?

Muzikant Imre de Graaf maakt intieme, coming-of-age folk-liedjes en brengt op 14 oktober haar debuut single What Happened to Jessie Brown? uit.

De single What Happened to Jessie Brown? is onderdeel van Imre de Graaf haar debuut-EP, die binnenkort uitkomt onder IJSVOGEL Records. Deze EP is tot stand gekomen in samenwerking met onder andere Marcel de Groot en Leon Klaasse.

De debuutsingle van Utrechtse folk singer/songwriter Imre is een zoektocht naar de waarheid in jezelf en in een ander.

What Happened to Jessie Brown?

De debuut single van Imre gaat over het dragen van een masker en jezelf anders voordoen in de hoop dat een ander je dan wél ziet. Jessie Brown is een karakter wat Imre zichzelf aanmeet.

Het nummer heeft een drumbeat en een melodieuze gitaarrif. De focus ligt vooral op de stem van Imre en het verhaal van de songtekst. In het refrein zijn de akkoorden donkerder en dringender, om radeloosheid en onzekerheid te benadrukken.

Videoclip What Happened to Jessie Brown?

Naast het uitbrengen van de debuut single zal op 14 oktober ook de videoclip van het nummer verschijnen, geschoten door Thomas van Gaalen van IJSVOGEL Records.

De video laat twee jonge vrouwen die in een korte tijd een hechte band opbouwen zien. Hier speelt een waarheidsconflict de hoofdrol: de één voelt meer voor de ander, wat resulteert in wrijving en conflict.

Cover artwork What Happened to Jessie Brown?

Eva Procée – een jonge Utrechtse illustrator – is nauw betrokken geweest bij het proces van het opnemen van de EP. Eva heeft aan de hand van de nummers een kleine collectie aan kunstwerken gemaakt, die worden tentoongesteld tijdens de toekomstige EP release.

Het artwork van de debuut single van Imre laat de maskers die symbool staan voor het aannemen van de rol van Jessie Brown zien.

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/imremakesmusic/
&
https://ijsvogelrecords.nl/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: