Culinair

Restaurant SHIN: een vleugje Japan in Rotterdam

Dankzij restaurant SHIN geniet je gewoon in Rotterdam van de Japanse keuken. Bij SHIN delen eigenaren Tony en Nanako namelijk al hun favoriete gerechten en dranken, bereid door een gecertificeerde chef uit Japan, met het publiek.

In juli 2022 opende SHIN – een Japanse tapasbar en matcha café in izakaya-stijl – de deuren aan de Rodezand in Rotterdam Centrum. Dit gloednieuwe horecaconcept komt van horecaondernemers Tony en Nanako, die ook eigenaar zijn van het populaire Japanse ramen-restaurant Ajisan op de Coolsingel.

Nieuw menu vol Japanse heerlijkheden

Na de eerste drie maanden met een soft opening menu te hebben gewerkt, komt SHIN met een nieuw menu. Er is meer diversiteit in de gerechten gekomen, met meer typische Japanse smaakprofielen. Tijdens de soft opening merkten Tony en Nanako dat veel gasten speciaal naar SHIN komen om echt Japanse smaken uit te proberen.

Een kleine greep uit de nieuwe gerechten, allemaal klaargemaakt door een Japanse chef:
– Japanse koude tapas, zoals een heerlijke Japanse spinazie salade (Ohitashi).
– Nieuwe visgerechten zoals Hokkaiko Scallop Carpaccio, Salmon Miso Butter Foil-Yaki en Odén (een Japans stoofgerecht van fish-cake en groente in huisgemaakte dashi-bouillon).

Voor de lunch zijn ook meer gerechten beschikbaar, zoals:
– Drie soorten Japanse sando’s.
– De uitgebreide SHIN Teishoku Lunch set, waarbij je een hoofdgerecht, een klein bijgerecht en een salade krijgt.

Japanse whisky’s en cocktails met een twist

Op de drankenkaart staan veel verschillende soorten Japanse whisky, zoals de populaire Hibiki en lokale whisky’s gemaakt met grondwater uit het Fuji-berg gebied. Om klanten kennis te laten maken met Japanse whisky, staat er op het menu ook een Japanse whisky proeverij.

Daarnaast is er een heel nieuw menu met verschillende variaties op de Old Fashioned cocktail. Verder drink je hier klassieke cocktails met een twist, zoals de MojiTokyo met Japanse sake voor een extra smaaksensatie of de Matcha Martini, gemaakt met matcha poeder. De bartenders krijgen volledige vrijheid om te experimenteren en werken regelmatig buiten de menukaart om.

Benieuwd naar meer?

https://www.shinrotterdam.nl/
&
https://www.instagram.com/shin_rotterdam/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: