Cultuur Kunst Muziek Sport

TRASH LAKE – Dansvoorstelling over seksuele diversiteit door Xclusiv Company in Nederlandse theaters

Op vrijdag 20 januari trapt de stoere, taboedoorbrekende dansvoorstelling TRASH LAKE af met een première in Theater Zuidplein. Xclusiv Company presenteert hun dansvoorstelling over seksuele diversiteit, een waar genot om naar te kijken. De première is inclusief Trash Talks en Mini-Ball.

TRASH LAKE is geïnspireerd op muziek, dans en mode uit de clubbing scene. Allerlei dansstijlen – van house tot vogue tot modern – komen voorbij. Spectaculair gemixt met spoken word, videoprojecties en lichteffecten.

“Ik ben een mens gemaakt uit liefde, mijn gevoelens zijn puur.
Waarom wanneer ik mezelf omarm, reageert de maatschappij zo zuur!?”

The Searcher

TRASH LAKE vertelt het verhaal van een jongeman, The Searcher, die zijn seksuele identiteit als een vloek ervaart. In zijn zoektocht naar verbinding en intimiteit leert hij anderen kennen, die net als hij te maken kregen met vooroordelen en taboes. Langzaam maar zeker komt The Searcher in het reine met zichzelf en zijn omgeving.

De personages en perspectieven in TRASH LAKE zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen: 8 personen werden geïnterviewd over de ontwikkeling van hun seksualiteit. Wat door de één als privé wordt gezien, is voor de ander juist dé manier om zich openlijk te uiten en andersom. Maar wie verder kijkt, ontdekt verrassende overeenkomsten.

De boodschap van TRASH LAKE is: jouw seksualiteit én die van de ander mag er zijn!

Première TRASH LAKE

Vrijdag 20 januari trapt dansvoorstelling TRASH LAKE af in Theater Zuidplein. Inclusief Trash Talks, Mini-Ball en Afterparty in samenwerking met Chicks And The City en de (Rotterdamse) Ballroom community.

Een feestelijke avond in het Rotterdamse Theater Zuidplein. De avond start om 19:00 uur met de Trash Talks: founder en directeur van Chicks And The City Natasja Morales gaat met drie gasten in gesprek over hun seksuele identiteit en hoe vrij/onvrij ze zich daarin voelen. De opnames worden gebruikt voor een driedelige podcast, die via Chicks And The City uitgezonden zal worden.

Om 20:30 uur speelt TRASH LAKE in de grote zaal van Theater Zuidplein tot 21:30 uur.

Daarna begint het TRASH LAKE Mini-Ball: een viering van seksuele- en artistieke diversiteit in samenwerking met de Rotterdamse Ballroom scene. Er zijn vier categorieën, per categorie strijden de deelnemers om winst van € 100: OTA Best Dressed, Shake That Ass, OTA Sex Siren en OTA Performance.
Categorie 1 & 2 zijn voor iedereen toegankelijk. Voor categorie 3 & 4 geldt dat alleen dansers uit de ballroom scene mogen deelnemen.

Het ball mondt uit in een afterparty waar gedanst kan worden op de vrolijke tunes van DJ Stayfun.

Cast & Credits

Concept & regie: Jason R. Jeandor, Sibe Kokke
Zakelijke leiding: Osman Batal
Choreografie: Louis Alves, Robeathy Daniël, Miila Kaarina i.s.m. de dansers
Repetitor: Mohammed Naaleye
Muziek: Walvisnest
Spoken word: Kain Slim
Visual artist & licht: Sibe Kokke
Techniek & licht: Pablo Störmann
Kostuums: Dair Design
Productie assistent: Morena Stüger
PR & Marketing: Bertil Beekmans
Interviews door: Eunice Frijde, Tessel ten Zweege, Jaime Donata en Caspar Pisters

Dansers

Parish van Drongele, Sevda Akin, Djinti Sullivan,Tamblyn Baal, Bengt Range, Jordy Jansen.

Xclusiv Company

Xclusiv Company is een Rotterdams dansgezelschap met roots in de hiphop, clubbing en ballroom cultuur. Ze maken theatervoorstellingen die kunstzinnig én street-credible, betekenisvol én entertainend zijn. Waarin ze persoonlijke verhalen uit hun omgeving tot leven brengen met dans, muziek, woordkunst en visuele kunst.

Benieuwd naar meer?

TRASH LAKE website
&
Xclusiv Company Instagram

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: