Cultuur

Zero Latency VR – Main character energy in een levensecht videospel

Virtual Reality is het grijze gebied waar het echte leven en videospellen samenkomen. Je stapt even in een wereld die niet realistisch is maar wel geloofwaardig aanvoelt. Bij Zero Latency in Rotterdam schiet je zombies dood, vecht je in de ruimte tegen robots of ga je op gevaarlijke avonturen.

Een VR ervaring is een activiteit om te delen. Een uurtje de main characters in een door jullie gekozen videospel spelen is ideaal voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, vriendengroepen en speciale gelegenheden als verjaardagen, of natuurlijk gewoon zomaar, omdat het kan.

Zero Latency VR

In Rotterdam West vind je Zero Latency VR, aan de Vierhavensstraat 66, naast de welbekende Keilewerf. Deze locatie is van dinsdag tot en met zondag geopend voor allerlei groepen en op maandag voor zakelijke groepen.

Je speelt een VR spel met 2 tot 8 deelnemers, het speelveld is zo groot als een tennisbaan en jouw game uitrusting is volledig draadloos. Ultieme bewegingsvrijheid dus, behalve wanneer je bijna tegen een medespeler aanbotst, maar voordat dat kan gebeuren krijg je een melding in het spel.

Als je met meer dan 8 deelnemers bent, bijvoorbeeld 9 tot 16, kun je 1,5 uur spelen. En met 17 tot 24 spelers ben je 2 uur bezig.

Een ticket kost €34, maar Zero Latency biedt groepsdeals aan, zoals bijvoorbeeld de achtste persoon gratis. Bekijk de website voor meer informatie en prijzen.

Nét echt

Wanneer je staat te kijken naar de groep die voor je aan het spelen is, denk je: ‘hahaha, dat ziet er grappig uit’. Ze staan namelijk in een kale ruimte waarin ze intens bewegen, naar zombies of robots schreeuwen en elkaar instructies geven welke vijand er vermoord moet worden. En waarom doen ze zo moeilijk als ze willen lopen? Iemand springt, maar er ligt niks op de vloer…

Dan zet je zelf die VR bril op. Alles verandert. Je bent in een nieuwe realiteit, plots in de ruimte. Het ruimteschip valt half uit elkaar, je moet over randjes en richeltjes lopen smaller dan je voeten met onder je niets dan sterrenstof. Dat is tóch wel eng. En dan ga je gillen, of lachen, of neem je een knietje wanneer je wilt wijken voor de laserstralen van de eindbaas. Die groep voor je deed niet gek, ze zaten gewoonweg in het spel. Net als jij, nu. Wat een ervaring, nét echt!

Game assortiment

Bij Zero Latency kies je uit een assortiment aan spelen, allen met een eigen belevingswereld. Denk bijvoorbeeld aan Far Cry, Undead Arena, Sol Raiders en Singularity. Voor ieder wat wils, van woestijnen, zombie apocalypse vibes tot neon kleurige ruimteschepen.

Durf jij het aan?

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: