Culinair

Lekker stacken: By Jarmusch wint NK Lekkerste Pannenkoek met ‘The American Classic’

De 'fluffy perfect pancake' van chef Rohini Atwaroe, om de vingers bij af te likken. Dit moét je proeven!

“Een creatieve versie van de klassieke Amerikaanse pannenkoek waarin alles klopt” oordeelde de lovende vakjury bestaande uit chefs en branche experts tijdens de uitreiking van het NK Lekkerste pannenkoek. Chef Rohini Atwaroe van breakfast diner by Jarmusch dook in de geschiedenis van de Amerikaanse blueberry pancake en gaf het recept een verrassende twist door te kiezen voor  ingrediënten als brown butter, whiskey glazed bacon strips, lavendel infused maple syrup en sinaasappel zest.

“De blueberry-bacon pancake was voorheen al favoriet bij onze gasten en wordt als ontbijt en als lunch besteld. Ik kan niet wachten deze nieuwe prijswinnende variant voor hen te bereiden,” zegt de trotse chef. Rohini werkt sinds juni 2021 in de zaak en won in haar eerdere carrière al eens het NK Lekkerste Burger. “We zijn ontzettend trots haar in ons team te hebben”, zegt Ruben Venema, eigenaar by Jarmusch. “Ze blijkt dus duidelijk de juiste chef op de juiste plek.”

Salted vanilla

“Iedereen houdt van salted caramel” weet Rohini “dus waarom niet van salted vanilla?” De fluffy vanilla pancake met zwarte bessen is de basis van de prijswinnaar. Aan het zoete van de pannenkoek voegde ze hartige whiskey glazed bacon toe. Een Amerikaanse collega inspireerde haar voor het gebruik van bloemige lavendel infused maple syrup, dat samen met de nootachtige zoute brown butter en de hint van citrus uit de sinaasappel zest zorgt voor een perfecte smaakbalans. Voor de kinderjury, waar chef Rohini Atwaroe ook als winnaar uit de bus kwam, werd een versie zonder alcohol gemaakt.

By Jarmusch

By Jarmusch opende in 2017 haar deuren in het Industriegebouw aan de Goudsesingel in Rotterdam. De breakfast diner is sindsdien een vaste plek voor vroege vogels, ochtendmeetings of een rustig ontbijt of lunch met collega’s of vrienden. By Jarmusch serveert de hele dag door ontbijtklassiekers en moderne bowls, sappen en koffies.

Benieuwd naar meer?

Check de website van By Jarmusch of ga langs en proef het zelf.

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: