Kunst Literatuur

Cathelijne Blok – Maar is het kunst?

Kunsthistoricus Cathelijne Blok gidst je door de wereld van moderne kunst in Maar is het kunst?

Soms is het moeilijk navigeren in de wereld van de hedendaagse kunst. Wat is nou eigenlijk kunst? En wanneer kwalificeert iets zich om een kunstwerk te worden genoemd? Cathelijne Blok neemt je in haar boek ‘Maar is het kunst?’ mee in de wereld van de kunsten.

In Maar is het kunst? neemt kunsthistoricus en journalist Cathelijne Blok je mee op reis door de hedendaagse kunst. Als oprichter van het feministische kunstcollectief The TittyMag weet Cathelijne als geen ander hoe je een unieke blik werpt op de moderne kunst. Van kunsttips tot de tofste kunstbeurzen en galeries, het komt allemaal samen in haar nieuwe werk. Maar is het kunst? verschijnt op 16 mei.

Ja ok, leuk, maar wanneer is het dan eigenlijk kunst?

Het is een vraag die we allemaal weleens horen en vast ook zelf af en toe stellen. Wanneer we door een museum voor hedendaagse kunst lopen en om ons heen kijken denken we ongetwijfeld weleens: maar is het kunst?

Om die vraag te beantwoorden is Cathelijne Blok met haar kenmerkende bevlogenheid onze gids in de wereld van de hedendaagse kunst. Van fotografie tot performancekunst en van installaties tot digitale kunst: Cathelijne laat zien wat er allemaal speelt in de kunst van nu en waarom dit alles zo de moeite waard is. Ze laat ons op een andere manier kijken naar kunstwerken en kunstdisciplines waarvan we anders misschien de schoonheid zouden missen.

Daarnaast deelt ze een enorme dosis kunsttips. Van de mooiste kunstroutes in de buitenruimte en verborgen kunstparels in bekende musea tot de tofste kunstbeurzen en galeries in binnen- en buitenland.

Vanuit haar achtergrond als kunsthistorica schrijft Cathelijne onderhoudend en aan de hand van de meest uiteenlopende kunstenaars en kunstwerken over de hamvraag uit de titel. Tegelijkertijd stimuleert Maar is het kunst? de lezer om er vooral zélf op uit te gaan en de wereld van de kunst te ontdekken.

Foto door Passian Smit

Kunsthistoricus en journalist

Cathelijne Blok is oprichter van het feministische kunstcollectief The TittyMag. Daarmee gaat ze online en offline op een creatieve manier de dialoog aan over inclusiviteit, empowerment en feminisme in de kunst. Cathelijne werkte onder meer als (eind)redacteur en regisseur voor BNN/VARA, geeft kunstlezingen, schrijft columns voor onder andere Evajinek.nl, Cosmopolitan en Vice, en is een graag geziene gast in de media over onderwerpen uit de hedendaagse kunst.

Benieuwd naar meer?

Check Cathelijne haar Instagram, bezoek de website van The TittyMag of lees meer over het boek Maar is het kunst? uitgegeven door Uitgeverij Podium.

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: