Cultuur Kunst Mode

Interview met Amara en Fleur van de Verbaasde Ree – Liefde voor vintage, nu ook aan de Maas

Menig vintage-liefhebbend Rotterdam is bekend met de Vintage aan de Maas markt bij OASE. Goed nieuws, deze snuffelmarkt voor tweedehands pareltjes komt terug. Beter dan ooit tevoren!

Zo’n 10 jaar geleden begonnen Amara en Fleur, ofwel de Verbaasde Ree, aan een carrière in de vintage-business. Met die (te) gekke naam (het zijn de achternamen van Amara en Fleur, maar dan gecombineerd) knalden ze de vintage wereld in, net even anders dan de rest. Met felle kleuren en bijzondere spullen. Ze hadden meerdere pop-ups in Rotterdam en verkochten op markten.

Vanuit de markten kwamen Amara en Fleur op het idee om zelf een vintagemarkt te organiseren. Ze weten als organisatoren precies waar behoefte aan is en ze hebben veel vrienden opgedaan in de vintagewereld. Ze vinden niks leuker dan deze dingen samenbrengen.

Amara en Fleur hebben onlangs de omslag gemaakt naar zich alleen nog richten op het organiseren van markten/events. Zo hadden ze vorig jaar de eer om tijdens de opening van een tentoonstelling over Vrouwen in Design een deel van de aankleding te verzorgen. In zo’n geval zorgen ze ervoor dat het decor echt een beleving is. 

Waar komt de liefde voor het vak vandaan?

Dat is toch wel met de paplepel ingegoten. Zowel Amara haar moeder als Fleur haar vader handelen in tweedehands ‘waar’. Grappig genoeg ligt hier ook een connectie tussen ons omdat we via deze weg ook verre familie zijn. Opgegroeid in het dorp moesten we vaak mee met onze ouders naar rommelmarkten. Daar is wel echt de liefde ontstaan.

Wat is de drijfveer achter Vintage aan de Maas en jullie andere ondernemingen?

Door deze nieuwe weg in te slaan willen we eigenlijk een vintageplatform zijn. We verkopen dan weliswaar zelf geen vintage meer, maar bij ons kun je wel terecht voor de beste vintage aankopen. We bundelen de leukste vintage verkopers bij elkaar!

Wat is jullie meest gekoesterde aankoop en waarom?

We hebben heus niet altijd dezelfde smaak maar dat is juist grappig. Zo deden we ook wel eens weddenschappen tijdens inkoop. Diegene die als eerste het artikel, naar wansmaak van de ander, weer verkocht had dan gewonnen. Fleur won het vaakst, haha.

Wie willen jullie bereiken met de Verbaasde Ree en Vintage aan de Maas?

We willen graag mooie creaties neerzetten. Dit kan in de vorm zijn van een mooi gestylde ruimte maar ook zeker in de vorm van mooie evenementen neerzetten waar fijne mensen samenkomen. Dat laatste is tot nu toe altijd gelukt! 

Benieuwd naar meer?

Bekijk het Instagram account van Vintage aan de Maas, de website van de Verbaasde Ree of bezoek één van de 2023 edities van de markt bij OASE Rotterdam. Vintage shoppen kan op:
– 23 april 2023
– 04 juni 2023
– 02 juli 2023
– 10 september 2023

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: